BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Családbarát iskola, vízműs tesók

05Szeretem nézni, amikor beiratkozáskor egykori vízműsök lelkesen terelgetik kissé megszeppent gyereküket, testvérüket vagy rokonukat. – Jó lesz itt, meglátod! Én is nagyon szerettem idejárni!
Sokszor megfordult a fejemben, hogy össze kellene gyűjteni a „Vízműhöz hű családok” nevét, de ez a hosszadalmas kutatómunka több kötetnyi olvasmányt eredményezne. Aztán úgy gondoltam, hogy csak az ebben a tanévben nálunk tanuló testvérekről írok, de –szerencsére – ők is olyan sokan vannak, hogy elvetettem ezt az ötletet is.

 

 

   Végül olyan családokat választottam ki, ahonnan egyszerre három (!) testvér is nálunk tanul. Ennek nagyon örülünk, hiszen az iskolánk iránti bizalmat, a munkánk elismerését bizonyítja, ha a szülők mind a három gyereküket a Vízműben taníttatják. Az idei tanévben 3 ilyen családot találtam, őket mutatom most be.

 Bódai Nándor 9.E
Bódai Adrienn 10. Ev    (Szarvas)
Bódai Nikoletta 12.Eg

 02


Halasi Róbert 10. Df
Halasi István 14.A     (Dévaványa)
Halasi Tibor 14.A
 01

 

Sipos Anita 10. Dg
Sipos Dóra 10. Dg    (Vésztő)
Sipos Alex 12.A
 03

   Összeállítottam egy kérdőívet és a válaszokból a következő kép rajzolódott ki. Mindegyik család első gyermeke a pályaválasztási bemutatók, szórólapok hatására jött el a nyílt napunkra és az ott látottak alapján választották iskolánkat. A fiatalabbaknál az előbbiek mellett az is számított, hogy az idősebb testvér nagyon elégedett volt az itt folyó munkával. A szak kiválasztása persze már egyéni érdeklődés alapján történt, sőt Nikoletta még az eredeti tervét is megváltoztatta, annyira megtetszettek neki az iskolalátogatáskor bemutatott ásványok és ősmaradványok.
   Mindnyájan nagyon jól érzik magukat a Vízműben, elsősorban a szakmai tantárgyakat kedvelik. Nagyon szeretik az iskola nyugodt, baráti légkörét, Róbert külön kiemeli a tanárok segítőkészségét. Sokat jelent a testvérek számára a kollégiumi közösségi élet, Alex külön megemlíti nevelőtanárát, aki kimondottan jó fej.
   Minden testvér egyetért abban, hogy érettségi után feltétlenül megéri megszerezni a technikusi oklevelet, hisz ez a továbbtanulást vagy a munkavállalást jelentősen megkönnyíti. A Halasi testvérek pedig már élnek iskolánk másik nagy lehetőségével: ők is járnak a nyelvvizsgára előkészítő ingyenes tanfolyamra.
   Nagy örömmel olvastam a családok véleményét iskolánkról, az itt folyó munkáról. Jó érzés tudni, hogy a szülők elégedettek velünk és gyermekeiket nálunk taníttatják a biztos jövő tudatában.

Oláhné Tóth Judit

04

Copyright © 2013. All Rights Reserved.