BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egy lelkes ásványgyűjtő és geológuspalánta

1Tavaly ilyentájt diákjaim azt fontolgatták, hogy mit jelöljenek meg leendő szakmájukként.

Virók András (10. Dg) azonban nem gondolkozott, ő határozott elképzelésekkel jött a Vízműbe, hisz már régóta tudja, hogy a geológiával szeretne foglalkozni.

Honnan van ez a kitartó érdeklődés a geológia iránt? – erről kérdeztem Andrást. Már kicsi korától kezdve érdekelte a természet, útépítő édesapját sokszor figyelte munka közben. Később már a tudományokkal foglalkozó könyveket is nézegette, olvasgatta, sőt kijelentette, hogy egyszer tudós akar lenni…

Tudom, hogy nagy ásványgyűjteménye van Andrásnak, erről is kérdeztem. Különböző ásványokat és fosszíliákat gyűjt, főleg a ritkább darabok érdeklik. Listát vezet a beszerzett darabokról, a szakirodalmat nagy örömmel olvasgatja és kiállításokra is jár. A polcok, fiókok tele vannak otthon (Kétegyháza) a gyűjtemény darabjaival, a szülők is támogatják ezt a gyűjtőszenvedélyt. Örülnek, hogy ilyen szép és hasznos hobbit választott gyermekük.

Andrást érdekli még a környezetvédelem, csillagászat, tengerkutatás, tengerbiológia, a Vízműben főleg a szakmai tárgyakat kedveli. Érettségi után szeretné megszerezni a technikusi oklevelet, utána pedig egyetemen tanulna geológiát.

Céltudatosságát ismerve ez biztosan sikerülni is fog neki.

243

Copyright © 2013. All Rights Reserved.