BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földtani labort kaptak a Vízmű geológusai

01Korszerűen felszerelt geológiai laboratórium került átadásra szerdán délelőtt a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium főépületében. 

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepség vendégeit Török Árpád igazgató köszöntötte.

Ezt követően Blaskó-Nagy András a MOL Nyrt. Eurázsiai Kutatás Termelés Divízió képviseletében méltatta az új létesítményt, örömének adott hangot a cége által nyújtott 11 millió forint értékű fejlesztési támogatás részeként megvalósult geológiai labor üzemszerű beindulásának.

Ezután Lisztes Tibor tanár úr, munkaközösség-vezető mutatta be a vendégeknek, az iskola falai között folyó, Magyarországon egyedülálló geológiai technikus képzés fejlődését, eredményeit.

Az új objektumot Méhi Gabriella tanárnő, geológustanár mutatta be. Kiemelte, hogy a korszerű laboreszközök speciális sav-, lúg- és ütésállő bútorzaton kerültek elhelyezésre; a berendezések működtetéséhez szükséges valamennyi hálózati hozzáférés biztosításával; ergonomikus munkakörnyezetben; fejlett informatikai háttérrel.

A becsengetést követően a technikusjelölt diákok vették birtokukba a földtani laboratóriumot, és a tavaszi vizsgákra történő felkészülés jegyében kőzetvizsgálatokat végeztek.

Az átadáson készült képek a képtárban>>> 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.