BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földmérő OSZTV

01   A tavaszi szünet előtt rendezték meg a Földmérő OSZTV (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) I. fordulóját.

   A technikusok még a januári háziversenyen számot adhattak szakmai tudásukról, melynek eredményeként a 9 legjobb tanuló indulhatott el az országos megmérettetésen. Az elődöntő minden évben az iskolánkban zajlik, a döntő pedig Székesfehérváron a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Főiskolai Karán (a Geo-n).

   Idén 4 fiatal képviselheti iskolánkat a II. fordulón: Dobi Diána, Takács Nóra, Mitykó Zoltán és Zahorecz Róbert. Számukra lehetőség nyílik, hogy a közelgő igen nehéz és összetett technikusi vizsgát megkönnyítsék maguknak. Egészen pontosan a 12 vizsgarészből (4 írásbeli, 4 interaktív, 4 szóbeli) megszerezhetnek 2 írásbeli, 1 interaktív és 2 szóbeli vizsgarészt. A kétnapos fehérvári verseny tulajdonképpen olyan, mint egy „kis technikusi”, így a dicsőségen kívül hasznos tapasztalatokkal is gazdagodhatnak a diákok. Aki pedig a Geo-n kívánja folytatni tanulmányait még a leendő tanáraival is megismerkedhet.

   Összességében csak nyerni lehet az OSZTV-n való indulással, ezért minden évben biztatom az utolsó éveseket, hogy vegyék komolyan és készüljenek rá!

   A 4 továbbjutónak ezúton is gratulálok és további sikereket kívánok az áprilisi döntőhöz!

020304

0506

Copyright © 2013. All Rights Reserved.