BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Túl a ballagáson, túl az írásbeliken

01Februárban a szalagavatón elhangzott ünnepi beszédben még csak távoli próbatételként jelent meg az érettségi vizsga. Aztán teltek a hetek-hónapok, beköszöntött a tavasz. Május 5-én, a ballagáson már mindenki tudta, hogy elkerülhetetlenül közeledik a hétfő; két nap múlva „emberpróbáló”, érettséget bizonyító feladatsorok megoldása vár az érettségire jelentkezőkre.

A Vízműben ebben a tanévben is rendes, előrehozott, ismétlő, kiegészítő érettségi vizsgát tesznek azok, akik teljesítették a vizsgára bocsájtás feltételeit. Legtöbben középszinten vizsgáznak, de akad olyan bátor és felkészült diák is, aki emelt szinten ad számot tudásáról.

A kötelező vizsgatárgyak (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv) mellett tanulóink választották a fizikát, a földrajzot, az informatikát, a biológiát, a kémiát, a testnevelést és a szakmai alapismereteket is.

A vizsgázók írásban beszámoltak tudásukról, a szaktanárok értékelték a feladatlapokon szereplő megoldásokat. A kijavított dolgozatokat 2012. június 05-én megtekinthették az érettségizők. Most már csak egy erőpróba van hátra: június 18. és június 29. között szóban bizonyíthatják érettségüket.

További sikereket kívánunk a szóbeli vizsgákon is!

Az alábbiakban közreadunk néhányat a témához kapcsolódó képekből, és bemutatjuk a ballagáson készült videót, melyért ezúton mondunk köszönetet készítőjének, Kulich Jánosnak.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.