BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Elcsendesül a Deák utca

1Itt állok az ódon nagykapuban, amely még - várva a látogatókat - résnyire nyitva van. Jönnek is az érettségiző fiatalok és tanáraik reggel még nagyobb, később már kisebb csoportokban azon tanakodva, hogy mennyire szerencsés tételt húztak és milyen érdemjegyet kapnak majd ezért a teljesítményért. Az érettségi előtti izgalmak a vizsga utánra elcsendesülnek és baráti beszélgetéssé szelídülnek.

A kapu a tanévzárón várta utoljára tárva nyitva a diákokat és tanáraikat. Akkor ünnepélyesen elbúcsúztunk a tanévtől, mindenki átvehette az osztályfőnökétől a megérdemelt bizonyítványt, jutalmat, és sietett haza, hogy elfelejtse egy kis időre az iskolát. Néhány osztály izgatottan várta a tanévzáró végét, mert osztálykirándulásra indultak.

A kapu július 2-án újra várja a tantestületet, hogy a tanévzáró értekezleten összegezze a 2011-1012-es tanév eseményeit. Igazgató úr lapozgatni fogja kis jegyzeteit; felidézzük majd, hogy mi történt ebben a tanévben; számba vesszük az eredményeket és a hibákat.

Az értekezlet után a kapu ismét megpihen, az iskolában és a kollégiumban karbantartási munkák fognak folyni a nyár folyamán, hogy a kapu szeptemberben újra tárva nyitva várja a diákokat.

White Anikó

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.