BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egészségben elsők

01Békéscsabán az elmúlt hónapban már 18. alkalommal került megrendezésre a „Szenvedélyünk A-Z Egészség” című vetélkedő. Nevezési feltételként - a környezettudatos szemléletet megerősítve, önkéntes segítségnyújtással összekötve - PET palackok kupakjainak gyűjtését várták el a csapatoktól. Az így összegyűjtött kupakokat egy a városban élő súlyosan beteg gyermek külföldi gyógykezelésének támogatására fordítják.

A Vízmű is nevezett három csapattal a versenyre (9. D osztály: Megyeri Dorina, Kovács Kristóf és Varga Imre; 9. E osztály: Séllei Dominik, Braun Gergő, Tóth Lajos; 12. E osztály: Takács Márk, Farkas János, Egyed Roland). Nagy mennyiségű kupakot gyűjtöttünk össze, melyben az iskola tanulói, tanárai és a közeli hozzátartozók is segítségünkre voltak.

A rendezvény bevezetőjeként a vetélkedőre regisztrált diákok és kísérőik egy elsősegély-nyújtási bemutatót tekinthettek meg. Ezt követte a verseny, ahol a nevezett 23 csapat 8 állomáson küzdött meg egymással. A fiatalok kihívást jelentő, változatos feladatok keretében mérhették össze tudásukat, ügyességüket és talpraesettségüket. Megmutathatták felkészültségüket az activity-ben, az elsősegélynyújtásban és az ízek világában. Mivel a vetélkedő dátuma egybeesett a Fehérbot Nemzetközi Világnapjával, így a diákok két feladat teljesítésével belekóstolhattak a vakok világával járó nehézségekbe is.

Az utolsó csapat célba érkezéséig a zsűri folyamatosan összesítette a pontokat, majd értékelte a napot. A Vízmű nagyon szép eredményeket ért el. A 9. D osztály képviselője a részvételért oklevelet vehetett át, a 9. E osztály pedig 10. helyezett lett az iskolák között. Felfokozott hangulatban vártuk a 12. E csapatának értékelését. Bíztunk benne, hogy az első három helyezett közt leszünk, de azt nem mertük remélni, hogy mindenkit megelőzve az ELSŐ HELYEN végzünk. A csapat a részvételért járó oklevél mellé, a „legtöbb kupakot gyűjtött csapat” különdíját és az első helyért járó oklevelet is elhozta.

Gratulálunk az elért sikerekhez!

Hrabovszki Edit

02030405

Copyright © 2013. All Rights Reserved.