BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Amiről nem beszélünk...

  01 Két dolog motivált ennek a cikknek a megírására. Az egyik, hogy az iskolában a jövő héten Ugrainé Rajtár Zsófia (védőnő) és Bogdánné Gondi Melinda (tanárnő) szervezésében csütörtökön egészségmegőrző nap lesz. A másik az, hogy ebben magam is érintett vagyok túlsúlyos lévén. Így arra gondoltam, hogy személyes vallomásommal segítek másoknak, akiket érint vagy érdekel ez a kérdés.
   Azt mindenki tudja, hogy kevés jobb dolog van, mint jóízű ételeket enni családi körben vagy baráti társaságban. Ezzel nincs semmi baj, csak ha ezt egy kólázós, csipszes tévézés követi, akkor lehet, hogy haragban leszünk a tükörrel és a mérleggel. Előbb csak kicsit, aztán már nagyon… és a divatos ruhákkal meg a stranddal.    Statisztikák szerint az állásinterjúknál is – mint sok minden másnál - az első benyomás a fontos. Hiába vagyunk aranyos, szeretetre méltó emberek, előfordul, hogy nem kapunk esélyt önmagunk elfogadtatására.
  Elsősorban a saját felelősségünk, hogy odafigyeljünk magunkra, és azon kivételektől eltekintve, mikor betegség van a túlsúly hátterében, tudunk változtatni. Nem szabad felülni a reklámoknak, amelyek hol a legjobb ételekkel, hol a legjobb fogyókúrás szerekkel csábítanak. Nincsenek csodaszerek! Én nem hiszek bennük. A családban és a barátokban hiszek, akik odafigyelnek ránk, és mellénk állnak az életmódváltás nehéz időszakában. Annak sokkal nehezebb, akit nem motiválnak. Én azon szerencsések közé tartozom, akiket megerősítenek törekvéseiben.
   Nem mondom, hogy néha nem tör rám az éhség, de a mínusz 13 kiló elég visszatartó erő. A három hónap alatt a hírhedt káposztaleves diéta volt az egyetlen, amit végigcsináltam, mert időközben rájöttem, hogy csak a MÉRTÉKLETESSÉG és a MOZGÁS segít.
   Nem beszélünk róla, hogyan válik az aranyos, pufók babából kicsúfolt kisgyerek, önértékelési zavarokkal küszködő kamasz, és önmagával elégedetlen felnőtt.
   Amíg valaki csinosan, vonzóan telt, addig nem szabad esztelen fogyókúrába fogni. Ebben is az az alapszabály, hogy ha elegánsan tudjuk viselni a súlyunkat, amit az öröklött gének és a lelki tényezők egyaránt meghatároznak, akkor szépek leszünk magunknak és másoknak is!
   Vigyázzunk magunkra és egymásra is! Tanúsíthatom, mindez nem ördöngösség.

02030405060708

Copyright © 2013. All Rights Reserved.