BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Így készülünk mi

01A sikeres érettségi vizsga után lehetőségünk volt maradni még egy évig iskolánkban a technikusi képzés keretei között. Itt már csak a szakmára összpontosítva készülünk a vizsgákra. Sok gyakorlati és még több elméleti óránk van, ahol megtanuljuk az útépítés minden apró részletét. Mindezek mellett szakmai nyelvet is tanulunk, ami nagyon hasznos, mert ha valaki külföldön szeretne elhelyezkedni, akkor nem fog gondot jelenteni számára a szakszavak használata, megértése. 

Az elméleti órán megtanultakat összekapcsolva a gyakorlati órákon szerzett tapasztalatokkal könnyen érthetővé válik a tananyag. Az iskola eszköztára jól felszerelt, nem jelent problémát a gyakorlatias tanítás/tanulás. Nagy élmény volt az osztály minden tagjának az is, amikor az iskola közelében útépítési munkálatok folytak, ezeket az útépítéseket elejétől a végéig - a szegélykőrakástól a kopóréteg elkészültéig - figyelemmel követtük. Az ott dolgozó szakmunkásoknak és vezetőiknek kérdéseket tehettünk fel és tanárunk is mindenről részletesen tájékoztatott minket. 

Rohanó világunkban fontos a technikával együtt fejlődni, tudják ezt tanáraink is. Ezért van az órarendünkben az AutoCad nevű számítógépes tervezőprogram is. Használatának tanulását már a 12. osztályban elkezdtük, mára már egészen jól megy, bonyolult rajzokat is el tudunk készíteni.

Biztos vagyok benne, hogy az iskolában tanultakat a gyakorlatban is sikeresen fogjuk alkalmazni.

Karakas Bálint 14. A

 

Powered by RS Web Solutions

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.