BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműsök a Vízműveknél

0November hó folyamán a iskolánk vízügyi és vízépítő technikus diákjai Hankó András tanár úr szervezésében látogatást tehettek az ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. (Vízművek) békéscsabai kirendeltségén. Mivel mind a két szak diákjai tanulnak a vízellátásról, ezért nagy izgalommal várták, hogy betekintést nyerjenek a megyénk különböző szegleteit kiszolgáló vízszivattyúkhoz, illetve a különböző fajtájú és méretű fogyasztásmérőkhöz.

Már a reggeli órákban nagy szeretettel fogadták a kis csapatot és örömmel álltak rendelkezésünkre. A látogatáson részt vevő diákokat még egy kis ajándékkal is meglepték. Azon kívül, hogy Hankó tanár úr irányította a körsétát, a Vízművek rendelkezésünkre bocsájtotta Ilyés Sándor urat, aki részletesen mindent elmesélt a lakossági fogyasztásmérőkről, amit csak tudni érdemes róluk. Külön, csak a mi kedvünkért a fogyasztásmérő hitelesítésének minden fázisát bemutatták, végigcsinálták. Azokat a mérőórákat, melyeket „hibásnak” minősítettek külön egy részlegre küldik javításra. Ezen javítási folyamatot is láthattuk, mely betekintést engedett a mérők legapróbb elemeihez is.

A vízműsök is kipróbálhatták az egyes mérők kalibrálási és hitelesítési lépéseit, ezáltal kicsit közelebb kerülve a szakmához, már-már szakembereknek érezhették magukat.

 

Gugyela Norbert

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.