BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Doboló földmérő


Igen, így, ebben a sorrendben. Mert Csarnai Attila (12. Df) előbb volt dobos mint földmérő. Már nyolc évesen kiválasztotta magának ezt a hangszert, hisz a zenében mindig az ütem, a tempó volt számára a legfontosabb. A Bartók Béla Zeneiskolában tanult zenélni, az ütőhangszeres vizsgákat és az alapvizsgát kiváló eredménnyel tette le. 2007 óta a Zeneiskola fúvószenekarának tagjaként már sok szabadtéri rendezvényen, karácsonyi koncerten, zenei táborozáson vett részt.

Attila az idén ősszel tagja lett a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarának is, itt cintányérhoz, triangulumhoz tartozó darabokat játszik. Hetente kétszer jár próbára; a gyakorlás, a fellépések bizony időt igényelnek, de a zene Attila számára nagyon fontos. Később még akár együttesben is szívesen játszana. A zene mellett autómodelleket tervez számítógépen és videókat készít. Volt már olyan videója is, amelyet a legjobbnak ítéltek a játékkedvelők a játék honlapon.

Attila iskolánkat is tudatosan választotta. Ajánlották neki és a nyílt napi látogatás után rögtön döntött. Nagyon érdekli a földmérő szakma, még a vártnál is érdekesebbnek találja. Különösen az a jó benne, hogy a technikai része annyira kötődik a számítógéphez. A technikusi bizonyítvány megszerzése után mindenképpen szakmai területen szeretne dolgozni.

Korábban nem ismertem Attilát, akkor most miért írok éppen róla? Ennek több oka is van. Iskolatársa ajánlotta őt, mert csodálja a zene iránti rajongását. Én pedig azt, hogy a tanulás mellett ennyi mindenre tud időt szakítani. Okos időbeosztással, céltudatos tanulással könnyebben boldogul az ember az életben.

Oláhné Tóth Judit


Copyright © 2013. All Rights Reserved.