BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vannak-e még titkok?


A fiam mesélt nekem egyszer a google street view szolgáltatásról. Azt mondta, ha valahova utazik, biztos, ami biztos, az utazás előtt mindig tesz egy virtuális sétát a környéken.
Néhány nappal ezelőtt ez a szolgáltatás aktívvá vált Magyarországon is, így a kíváncsiságtól vezérelve, tettem egy virtuális sétát Békéscsabán. Néhány fontos helyet felkerestem, 10 méterről 10 méterre pásztáztam Békéscsaba utcáit. Megnéztem a házunkat, édesanyám házát és a Vízműt: abban a reményben „utaztam”, hogy látok valami érdekeset. Azután messzebbre is merészkedtem. Meg is állapítottam magamban, hogy a fiamnak igaza van, már nem kell a valóságban azért elutazni messzire, hogy vizuális információt gyűjtsön valaki a világról. Néhol a felvételek már régiek – nálunk 2 évesek –, de folyamatosan frissítik őket.
Belegondoltam a jövőbe, hogy pl. 50 év múlva nosztalgiázni lehet majd a régi felvételeken. Ami ennél még érdekesebb, hogy megtaláltam a feleségem egy éve ellopott kerékpárját, amint az a képen látszik is. Mivel az arc ki van takarva, merem mondani: még egy gyanús személy ólálkodik is körülötte.
Úgy gondolom, nagy lehetőségek vannak még a street view szolgáltatásban.


Copyright © 2013. All Rights Reserved.