BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Előrehozott izgalmak

   01A diákok többsége  a tanévzáró után  rögtön beleveti magát  a nyár örömeibe vagy csak egyszerűen, csendben kipiheni az elmúlt év fáradalmait. Az érettségizők  persze ilyesmire  nem is gondolnak, hiszen ők  júniusban életük első igazi nagy erőpróbáját  élik át.
   A vizsgabizottság tagjaként látom, hogy milyen riadtan sorakoznak fel a diákok az első napon a vizsgáztató tanárok előtt. Szinte tapintani lehet a feszültséget: Milyen lesz az elnök? Mit csináljak, ha majd a kérdést sem értem, amire felelnem kéne? És hogy gondolkozzak, mikor minden tanár engem néz? Aztán persze a helyére kerülnek a dolgok, látom, hogy kis gondolkodás után lassan mindenki csak a tételére figyel és lázasan jegyzetelni kezd.

Már nyugodtabban ül a vizsgázó a bizottság elé, hisz magában összeállította a feleletét és megnyugtató a sűrűn teleírt jegyzetlap is.

   Érdekes volt a harmadikos diákjaimat a „nagyok” közt látni. Ők földrajzból és történelemből tettek előrehozott érettségi vizsgát és közben sok tapasztalatot is gyűjtöttek. Biztos, hogy ősszel beszámolnak az osztálynak az élményeikről. 

   Most néhányuk  gondolatát idézem :  „Örülök, hogy túl vagyok rajta.”

                                                         „Boldog vagyok, mert jól sikerült a vizsga.”

                                                         „ Jó, hogy  tapasztalatot szereztem.”

                     „ Az írásbelin kevés volt a lendület, nem tudtam nagyot ugrani. A szóbelin viszont szárnyaltam...”

Vajon kitől származik az utolsó idézet? A tippeket a   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   címre várom. A helyesen tippelők  között egy tábla csokit sorsolok ki.
    Frissen érettségizett tanulóim jól teljesítettek, íme a legjobb eredmények: 

Lukács Zoltán    történelem –emelt szint – jeles
Kovács Bence    földrajz- középszint – jeles
Drimba Máté     földrajz – középszint-jó
Szűcs Ádám       földrajz – középszint-jó

Remélem, hogy az idén szerzett tapasztalatok jövőre is hasznosak lesznek.

02

Copyright © 2013. All Rights Reserved.