BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Nem erről a nyárról álmodtam

Az én nyári mesém még tavasszal kezdődött. Sokan tudják, hogy a Kondorosi TE labdarúgó csapatának tagja vagyok immáron több mint egy éve. Jól sikerült az őszi szezon, már az első meccsemen győztes góllal debütáltam. Hamar befogadtak, megszerettek a csapattársaim, és már azt kell mondanom, hogy jó barátságot ápolunk.

Sajnos, amilyen jól indult az új csapatomban a karrierem, olyan rosszul is végződött. Tavasszal, április 24-én, szerdán játszottuk a számomra mumus „Rákóczi” ellen. (2009-ben az ellenük játszott meccsen tört el a bal sípcsontom.)


A mérkőzés pechesen kezdődött, mivel a 15. percben kapufát fejeltem, de a pechszériám ezzel nem ért véget. A 35. perc körül kiugratott az egyik csapattársam, a labdát sikeresen magam elé terelve már lőttem is a kapura. A lövés pillanatában az ellenfél védője hátulról meglökött, s így a kitámasztás nem a szokásos formában zajlott. Először egy nagy reccsenés hallatszott, majd a földön fekve szörnyű fájdalom sugárzott a térdemből. Le is kellett cserélni. Másnap a kórházi vizsgálaton azt mondták, csak pihentessem, illetve erősítsem a térdem. Sokan láttak sántikálni az iskolában, hát ezért volt. Közben eltelt két hónap, de a lábam még mindig nem javult. Úgy döntöttem, felkeresek egy térdspecialistát és a kése alá fekszem, hogy az úgynevezett „arthroscopiás” vizsgálattal belenézzen a térdembe,és kiderüljön, mi a probléma forrása.

Júniusban megtörtént a műtét, ami után a doktor ezt mondta: „Szabolcs két hírem van, egy jó és egy rossz. A jó az, hogy sikerült a műtét és kitisztítottam a térdét. A rossz az, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja.” Ez azt jelentette számomra, hogy két hónapig szakadt keresztszalaggal éltem a mindennapjaimat. Az erős combizmom segített egyben tartani a térdem, ezért tudtam mozogni vele.

Így aztán foci nélkül telt a nyár, de a konditerembe lejártam. Több idő jutott a pecázásra is, amit nagyon szeretek. A legnagyobb fogásom egy 5 kilós tükörponty volt, de fogtam bőven törpeharcsát és keszeget is.

Közeleg a szeptember, ami most nemcsak a tanévkezdést jelenti számomra, hanem az előjegyzett térdműtét időpontját is. A műtét során pótolni kell az elülső keresztszalagomat. A célom az, hogy minél hamarabb felépüljek, és újra sportolhassak.

 


Copyright © 2013. All Rights Reserved.