BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ott voltunk a Magyar Dal Napján

012013-ban Békéscsaba nyerte el a Magyar Dal Fővárosa címet. Vasárnap délelőtt rengetegen gyülekeztek Békéscsaba megújult főterén, a Szent István téren. Több mint ezer diák vett részt a Magyar Dal Napja rendezvényen, mind általános, mind pedig középiskolákból.

A program arra szolgált, hogy minél több iskolából, minél több tanuló és tanár együttes éneklésével jó hangulatot teremtsen. A közös próba 11 órakor kezdődött Presser Gábor művész úr közreműködésével. Ezt követően számos programon vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt, mint például a kézműves szakkör. Többek között Varga Viktor élő koncertjét is meghallgathattuk. Akinek esetleg kedve támadt egy kis városnézéshez, mehetett egy kört az erre fenntartott lovas kocsival.

A közös előadás fél 3-kor kezdődött. A kisebbek a színpadon, a többiek pedig a színpad előtt Presser Gábor kíséretében énekelték Illés - Az utcán, LGT - Neked írom a dalt és LGT - Miénk itt a tér című dalát. Az éneklés hangulatos volt, és nagy sikert aratott. Később fellépett még Hevesi Tamás, a Black Out, a Pribojszki Mátyás Band, a Neo és a Trousers. Összességében egy kellemes vasárnapot tölthettünk el ezen a magas színvonalú eseményen, amelyen nagyon jól éreztük magunkat.

020304

Copyright © 2013. All Rights Reserved.