BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Mi is az Önkéntesség?

1Végegyháziként a Barangoló Közhasznú Egyesület elnökségi tagja vagyok. Az egyesületünk 2007 óta működik. Rendezvényekkel és különböző szórakoztató programokkal próbáljuk kellemesebbé tenni a falunk mindennapjait. Különböző hagyományossá vált programokat rendezünk, melyekre nagy szeretettel várjuk a látogatókat, és a visszajelzésekből arra tudunk következtetni, hogy jó az, amit csinálunk.

Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, a közös jó érdekében, személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Mi az Egyesületnél ezek szerint készülünk minden egyes programra, rendezvényre. A programok között megemlíthetem, a Végegyházi Tapossa Laposra Napot, amelyen az óvodások és iskolások által gyűjtött pet palackokat összetapossák, majd a végén szelektíven össze is gyűjtik.

Minden programon önkéntesként veszünk részt, de a legnagyobb és a legjelentősebb program az mégiscsak az Egyesület nyári 1 hónapos Bejárós tábora, amelyen az önkéntes segítők leginkább korombeli középiskolások és egyetemisták, akik az idei évben is 20 gyermekre felügyeltünk a nyár folyamán.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.