BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egy nyár Amerikában

01Az előző tanév végét különös izgalommal vártam, mivel már tavasszal tudtam, hogy az idei nyár nagy részét - két hónapot - az USA-ban töltöm (Schenectady-ban) nővéreméknél. A nyaralásom azért volt ilyen hosszú, mert márciusban nővéremnek megszületett a kisfia - Kristóf -, akire a nyár folyamán vigyázni kellett, mivel Amerikában szülés után 3 hónappal vissza kell menni dolgozni. A babázás mellett azért sok más dologra is jutott idő. Hétvégenként általában kirándultunk, így nagyon sok érdekességet láttam, de gyakran jártunk teniszezni is délutánonként. Számomra érdekes, hogy Schenectady-ban sok ingyen használható sportpálya van, amiket rendszeresen karban is tartanak, és éppen ezért nagyon sokan sportolnak.

 

 

 

 

 

A nyár folyamán rengeteg új élménnyel gazdagodtam, ezek közül néhány:

  • Jártunk ’A’ kosárlabda múzeumban (The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame -  Springfield, Massachusetts állam), ahol a kosárlabdázás történetét lehet megismerni egészen a kezdetektől. Különösen tetszett, hogy aki megvette a belépőt, az akár órákat kosarazhatott is a múzeum közepén levő pályán, ahol 11 palánk van a pálya körül elhelyezve.
  • Láttunk egy autós találkozót, ahol gyönyörűen felújított klasszikus amerikai autókat, és a legújabb sportautókat is meg lehetett nézni kívül-belül (Lake George - New York állam).
  • Láttam a Niagara-vízesést éjjel és nappal is. Éjjel azért nagyon szép, mert Kanada irányából különböző színű reflektorokkal meg van világítva, nappal pedig teljes egészében látható, ami önmagában elképesztő látvány. A Buffalo-ig tartó 4 órás utazás pedig cseppet sem volt unalmas, mivel egy bérelt Dodge Challenger-rel mentünk, amiben egy 5,8 literes V8 Hemi motor volt. (Persze mindenhol betartottuk a sebességkorlátokat...)
  • Voltunk egy autó múzeumban is Saratoga Springs-ben, ahol az állandó kiállítás mellett egy BMW bemutató volt. Itt is sok különlegességet láttunk, többek közt Andy Warhol híres, kézzel festett BMW M1 versenyautóját.

 

Az ott töltött két hónap alatt sok olyan dolgot láttam, tapasztaltam, amikről eddig csak álmodoztam. A történetnek itt vége is lehetne, de remélem, hogy jövő ősszel hasonló élményekről fogok majd beszámolni, hiszen Kristóf növekszik, egészséges és továbbra is igényli a baby-csőszt.

 

02030405

060709

08

101112

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.