BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Találkozás a kedvenc írónőmmel

1Az elmúlt hétvégén abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy találkozhattam a kedvenc írónőmmel, a békéscsabai gyökerekkel rendelkező Szurovecz Kittivel. A barátnőimmel immár harmadszorra mentünk együtt Budapestre az A38-as hajóra, ahol a könyvbemutatót rendezték.

Az eseményt három írónő szervezte, Szurovecz Kitti, Benina és Spirit Bliss. Sokan jöttek el, hogy találkozhassanak az írónőkkel, dedikáltathassák könyveiket vagy akár csak végighallgassák a bemutatót. Én igazából Szurovecz Kitti miatt utaztam Pestre.

A rendezvény könyvismertetővel kezdődött. Az írónők részleteket olvastak fel legfrissebben megjelent köteteikből és örömmel válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. Ezután következett a dedikálás. Megvártuk míg rövidebb lesz a sor, csak utána álltunk a többi várakozóhoz. Szurovecz Kittinek már nem is kellett mondani, hogy milyen névre írja a könyveket. Ugyanis minket már ismert. Tavaly is részt vettünk egy ilyen eseményen, és a facebookon is tartjuk vele a kapcsolatot. Ajándékként barátnőmmel még általános iskolában megcsináltuk tűzzománcból két könyvének a borítóját, amit postán küldtünk el Kittinek. Nagy meglepetés volt, mikor tavaly olvashattuk a nevünket az egyik könyvében a „Köszönetnyilvánítás” címszó alatt. Még a könyveiről szóló véleményünket is megtaláltuk több kötete végén a nevünkkel és a korunkkal ellátva. Kittit találkozásunkkor mindig meglepjük valami kis aprósággal. Csokival vagy akár saját készítésű dolgokkal. Minden alkalommal készítünk közös képet is.

Kittinek már hat kötete (Gyémántfiú, Borostyánkönny, Smaragdfény, Fényemberek, Fényemberek 2, Smink nélkül) jelent meg. Az egyik kedvencem a Gyémántfiú trilógia. A történet maga nagyon érdekes, amit a szerző három részben dolgoz fel. Első rész: Gyémántfiú, második: Borostyánkönny, harmadik rész: Smargdfény.

A következő néhány sor remélem sokak kedvét meghozza az olvasáshoz: A világhírű amerikai filmstúdió egy igazi gyémántra bukkan. Úgy is bánnak vele: a széltől is óvják, védik a külvilágtól, de még a szerelemtől is. Miközben Ő, Nick Richards tündöklő csillagként ragyogja be a világot, fénye a boldogság sugaraiként verődik vissza az őt bálványozók arcáról, amerre csak jár. Közvetlen környezete is későn eszmél, hogy a hírnév, a rajongók, a boldogságtalanságra ítéltetett igaz szerelem, az örökös bezártság darabokra tépik az érzékeny, fiatal színész lelkét. S vajon mi lehet egy szabadságra vágyó lélek utolsó segélykiáltása? Megtalálhatja-e a boldogságot, a harmóniát az életben a Gyémántfiú? A történetet Robert Pattinson élete ihlette.

Azt szeretem ebben a trilógiában, hogy a hírnévnek nemcsak a csillogó, pozitív oldalát mutatja be, hanem a rossz, árnyas oldalával is megismerkedünk. Nem is gondolná az ember! 
Mindenkinek ajánlom a könyvet, legyen fiú, lány, idős vagy fiatal!  ;) 

2345678

Copyright © 2013. All Rights Reserved.