BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Duna-parti lány

4Iskolánk 10. E osztályos tanulója Tóth Szilvia. Kevesen tudják róla, hogy ő valójában a Csepel-szigeten lakik, azt pedig talán még kevesebben, hogy milyen sokszínű egyéniség.

 

Miért választottad ezt az iskolát?

Amikor a szüleimmel a továbbtanulásról döntöttünk, nagyon fontos szempont volt, hogy olyan iskolát válasszunk, ahol szakmát is tanulok. Megtetszett a geológia, mégis később a vízügyi és környezetvédelmi szakmacsoport mellett döntöttem.

Miért pont a vízügy?

Nem kell messzire mennem, hogy élővízzel találkozzak, hiszen otthon Szigetszentmártonban a házunktól pár méterre folyik a Ráckevei-Duna. Kiskorom óta szoros kapcsolatban élek a természettel és persze a folyóval is. Ez vezérelt a választásban is.

Milyen hobbijaid vannak?

A hobbijaim közül több is a Dunához köthető. Nyáron sokat szoktunk evezni, csónakázni. A horgászást is nagyon szeretem, aminek nálunk a családban hagyománya van. Már a dédnagyapám is nagy horgász volt, pedig abban az időben nem akárkinek lehetett. Engem apukám tanított meg horgászni. Sokan húzódoznak a csalitól, és unalmasnak tartják az egészet, de ezt én nem így gondolom. Szerencsére hamar belejöttem. Olyannyira, hogy néhány évvel ezelőtt még horgászversenyt is nyertem. Vannak a családunkban rekordok is, hiszen a 8 éves öcsém egymaga fogott ki egy 11,5 kilós csukát. Apukám legnagyobb fogása egy 110 kilós harcsa volt, amit Olaszországból hozott haza.

A tanulmányi eredményed is igen kiemelkedő. Mire jut még időd a tanulás mellett?

Ha van szabad időm, akkor olvasok. Nagyon szeretem a romantikus történeteket, de a természetfeletti dolgokról szólókat is. Az úgynevezett vörös pöttyös könyvek a kedvenceim, amiket kimondottan az ifjúságnak szánnak. A téli szünetben is olvastam. Több könyvet is. Az egyik Stephanie Perkins: Anna és a francia csók, a másik egy időutazásos mű: Kerstin Gier: Smaragdzöld. Az első Anna történetét írja le, aki Franciaországba kerül, ahol megismerkedik az igazi szerelemmel. A második könyv az emberiség nagy kérdéseivel foglalkozik, mégpedig azzal, hogy hogyan tűnhetnek el a betegségek a világból, és hogyan válhat az ember halhatatlanná. A könyvben ezek az álmok beteljesülnek, bárcsak a valóságban is így lenne.

A kezed mindig tele van színesebbnél színesebb ékszerekkel. Te magad készíted?

Igen. Nagyon szeretek kézműveskedni. Készítek karkötőket és persze sálat is horgolok. Régebben még tűzzománcoztam is.

Nagyon sokszínű egyéniség vagy. Köszönöm, hogy meséltél magadról. További sikereket  kívánok!


15236

Copyright © 2013. All Rights Reserved.