BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Tervez, szervez, zenél…

1Braun Gergő 10. B osztályos tanuló. Magasépítőnek tanul, emellett évek óta zenél, és szívesen vesz részt diákrendezvényeken.
 

Hogyan lettél vízműs?

- Már nyolcadik osztályban elhatároztam, hogy műszaki pályára szeretnék menni. Az a vágyam, hogy építészmérnök legyek, így mindenképpen a Vízműbe akartam jönni. Nagyon szeretem elképzelni, megtervezni az épületeket. A kedvenc tantárgyaim a matek és a fizika. Persze nagyon szeretek rajzolni is.


Mióta zenélsz?

- 2. osztályos korom óta játszom hangszeren. Először trombitáltam, három éve pedig átváltottam harsonára. Két zenekarnak is tagja vagyok. Az egyik a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a másik a Békéscsabai Vasutas Fúvószenekar. Tavaly indultam a megyei harsonaversenyen, ahol első helyezést értem el. Általános iskolában énekkaros is voltam. A férfikarral jártunk Budapesten kórustalálkozón, nagy élmény volt.


Tudjuk rólad, hogy szívesen részt veszel az iskolai szervezőmunkában. Mesélj, eddig miket szerveztél, és miket szeretnél a jövőben megvalósítani!

- Már tavaly is tagja voltam a diákönkormányzatnak, október első hetében pedig segítettem a Vízmusic pártnak a garabonciás napokon. Buzdítottam a vízműsöket a fáklyás felvonuláson, hogy hangosan ismételjék az indulót. Decemberben piros ruhába öItözve én osztogattam a szaloncukrot a többi diáknak. Áprilisban pedig indulni szeretnék a Vásárhelyi Napokon. Az a célom, hogy minden diák jól érezze magát.


Mik a távolabbi terveid?

Tavasszal szeretném megszerezni a nyelvvizsgát. Az érettségi után pedig szeretnék részt venni a technikusi képzésen. A legfőbb álmom, hogy bekerüljek a Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karára. Persze a zenélést sem szeretném feladni. Úgy tervezem, ha sikerül elvégeznem az egyetemet, utána munka mellett is szívesen játszok majd zenekarban.


Sok sikert kívánunk neked!

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.