BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földmérőnk már munkában…

Perei Attila a Vízmű volt tanulója, ma már az ALFÖLDVÍZ Zrt. munkatársa. 2009-ben a földmérő osztályban érettségizett, a következő évben pedig elvégezte a technikusi évfolyamot. Még ugyanabban az évben munkát is talált magának Békéscsabán.

- Mesélj a munkahelyedről!
- Az ALFÖLDVÍZ Zrt. két fő tevékenysége a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása, valamint a keletkezett szennyvíz elvezetése és kezelése oly módon, hogy az visszakerülve a természetbe ne okozzon károkat a természetes körforgásban.

 

A vállalat folyamatos célnak tekinti a csatornázottság kiterjesztését annak érdekében, hogy a keletkezett szennyvíz minél nagyobb része megtisztuljon. A szennyvízkezelés területén az Alföldvíz Zrt. kiemelt feladatának tartja az alkalmazott technológiák fejlesztését a kibocsátott szennyvíz törvényi előírásoknak megfelelő határértékeinek betartásához.

 

 

 - Mi a feladatod?

 -Jelenleg geodétaként dolgozom. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. szolgáltatási területét tartom nyílván mind víz-, mind a szennyvízhálózat területén. Adatszolgáltatást végzek a tervezőknek, illetve közműegyeztetést is. GPS-szel bemérem az újonnan épült vezetékeket, tűzcsapokat, házi bekötéseket. AutoCad-et is használok, aminek a működtetését már a Vízműben jól elsajátíthattam.

- Elégedett vagy a munkáddal?

- Igen. A munkahelyem megfelel minden elvárásomnak. Jól fel tudom használni az iskolában elsajátított ismereteket. A jövőben is itt szeretnék dolgozni.

Büszkék vagyunk rád! További sok sikert kívánunk!

 

   

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.