BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Jöhet a következő kiállítás…

Sági Zoltán 12. B osztályos tanuló munkáit lehetett megcsodálni az elmúlt hetekben az emeleti folyosón a díszterem előtt. Ez volt az első kiállítása. Az ihletet egy iskolai feladatból merítette. Még tavaly rajzórán labirintust kellett tervezni. Ez adta az alapötletet a 15 féle kristályforma kidolgozásához. Zolinak nagyon jól esett, hogy az iskola diákjai közül sokan megnézték a rajzait, pozitív véleményeket kapott. Mint az igazi művészekben, persze benne is megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon milyen érzelmek alakulnak ki a szemlélőkben a művek tanulmányozása közben. Azért, hogy a kiállítás létrejöhetett nagyon hálás Novák Attila tanár úrnak, aki a képek bekeretezésében is rengeteget segített. Tanár úr azóta is figyelemmel kíséri Zoli munkáját, sokat beszélgetnek a már elkészült és leendő alkotásokról.

 

Zoli kiállított képei mind-mind alkoholos filccel készült geometriai formák. Fölmerült bennem a kérdés, hogy egy ilyen tehetséges rajzos vajon nem akar-e festékkel is dolgozni. Zoli azt mondja, hogy nem áll hozzá közel a festés, inkább ceruzával szeret tónusos rajzokat készíteni. Azokat sokkal egyedibbnek tartja. Nyári alkotásai közül kettő is ki volt állítva a Garabonciás Napok idején a Csabagyöngye Kulturális Központban.  

A végzős fiú nem is szeretné abbahagyni az alkotást, további kiállításokra készül. Elárulta, hogy egy második kiállításhoz való anyaggal már el is készült. Az újabb művek arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mi emberek milyen könnyedén képesek vagyunk tönkretenni csodálatos formákat.

Nagyon büszkék vagyunk Zolira, és alig várjuk, hogy láthassuk az újabb művészi alkotásokat.


            

 

            

 

           

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.