BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Farsangoztunk

1Múlt hét csütörtökön igazi farsangi hangulatot varázsoltak iskolánk dísztermébe a diákönkormányzat lelkes tagjai. Már régóta készültek erre az eseményre. Nagy elszántsággal fújták a lufikat, díszítették a bejáratot és a zsűri asztalát. Fél négyre érdeklődő diákokkal telt meg a díszterem. A plakáton meghirdetett nyitótánc végül megduplázódott, hiszen a latin táncok mellett egy igazi magyar kanásztáncot is megcsodálhatott a közönség. Iskolánk három tehetséges táncosa: Drimba Máté, Vozár Zsolt és Kiss Pál produkciójának címe Kanásztánc a köbön volt. A versenytáncosok szambát, rumbát és jive-ot is előadtak, köztük volt két vízműs fiú: Nagy Zoltán és Erdős Lázár.

A nyitótáncot a jelmezesek felvonulása követte. Szerencsére többen is beöltöztek. Voltak olyanok, akik egyénileg, és voltak, akik párban vagy csoportosan vonultak fel. A zsűri elnöke Krupa Árpád tanár úr volt, két segítője pedig Megyeri Dorina és Mogyorósi Gyula. Nem volt könnyű a dolguk, hiszen mulatságosabbnál mulatságosabb jelmezeket láthattak. Végül a harmadik helyezett a Hercegnő (Kelemen Orsolya 9. E) lett, a második a Pom-pom lány (Kovács Mihály 10. D) és az első helyet pedig Lady Gaga (Pacsika Demeter 9. E) nyerte el.

A bemutató után a következő versenyszám a táncpróba volt. Három táncospár mérte össze a tudását különböző stílusú zenékre. A zsűri a 9. E indulóit minősítette a legügyesebbnek. Lestár Enikő és Halász Péter ügyesen tudtak alkalmazkodni a mindig változó zenéhez. Ezüstérmes lett Tóth Szilvia és Czibula István, a harmadik helyezett pedig a 9. D párosa: Gábli Ágnes és Balogh Soma.

A karaokee előtt két tehetséges fiú, Márkus Zoltán és Horváth Csaba mutatták be kártyatrükkjeiket. Látszott, hogy már régóta gyakorolnak, könnyedén változtatták a piros lapokat feketévé.

A Karaokee még a közönséget is éneklésre buzdította. A legügyesebb csapat (11. D) még az osztályfőnöknek, Szenti Alexandrának is szerenádot adott. Voltak olyanok is, akik versenyen kívül is bemutatták énektudásukat.

Nagyon jó hangulatban telt a délután, elfogyott az üdítő és a rágcsálnivaló is. Mindenki élményekkel teli lépett ki az iskola kapuján, a győztesek pedig egy-egy mozijeggyel gazdagodtak, amit a Center moziban használhatnak fel egy szabadon választott filmre.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.