BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Püföltem a húrokat

01Hegedűs József 10. A osztályos tanuló szívéhez nagyon közel áll a zene. E hobbijáról mesélt.
- Mióta foglalkozol zenével?
- A családomban nagyon sokan zenéltek. Dédnagyapám hegedült, nagypapám zongorázott, apukám pedig basszusgitározott. Kisgyerekként is sokat „püföltem” a húrokat, és hallgattam a családomat dúdolás, fütyülés közben. 9-10 évesen kaptam meg az első furulyámat mamámtól. Sokáig jártam az iskolai furulya szakkörre. Később viszont a gitározás kezdett érdekelni. A szüleim teljesítették a kívánságomat, megleptek egy gitárral. Kezdetben tanár segítségével tanultam, később már önmagamat fejlesztgettem.

- Zenekarban is játszol?
- Igen. Tagja vagyok a Galóc nevű együttesnek. Gyerekeknek játszunk vidám dalokat. Néhány hete a csapattal beneveztünk arra a versenyre, amit a BEOL hirdetett meg az amatőr zenekarok számára. Az Anya-altató című dalunkkal léptünk a zsűri elé. A bizottság, melynek tagja volt Heinz Gábor „Biga” is, a legjobb tíz dal közé válogatta a produkciónkat. Az összesítés után a megtisztelő különdíjat érdemeltük ki. A verseny ünnepélyes díjkiosztó ünnepségén a nagyközönség előtt is előadhattuk dalunkat. Az Anya-altató megtekintéseinek száma az interneten azóta átlépte a kétezret. (www.youtube.com/watch?v=I9zRf9PHKXE)
A zenekar első lemeze 2013 decemberében jelent meg Kalózlemez címmel.
- Van saját zenekarod is?
- A gyermekzenekarban csak gitáros vagyok, ezért szerettem volna egy saját együttest saját dalokkal, kicsit más stílusban. Sikerült is. Kecskeméti Imre dobossal és Sós Norbert basszusgitárossal meg is alapítottuk az Álomvilág nevű formációt. Mivel főleg punk, metal és hardcore stílusú zenéket játszunk, ezért jobbnak láttuk a névcserét. Az új nevünk Halott Kisállatok lett. Elsőre bizarrnak tűnhet az elnevezés, de mi ezzel a gyermekkorunkban elpusztult kedvenceinkre szeretnénk emlékezni. Többször adtunk már koncertet. Egy-egy ilyen alkalommal játszunk néhány számot a Nirvanától, majd következhetnek a saját dalok. Minden fellépésen nagyon jól érezzük magunkat.
- Gratulálunk neked, és további sok sikert kívánunk!

 

 

02030405

Copyright © 2013. All Rights Reserved.