BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Behálózta a Csabagyöngyét…

4Július elsejétől egészen szeptember első hetéig látható volt Sági Zoltánnak, iskolánk egyik nagyon tehetséges tanulójának a kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központ emeleti folyosóján.
Zoli nagy fejlődésen ment keresztül. Geometrikus absztraktokat készít alkoholos filc segítségével. Ihletői alapvetően a természet formái. Az előző tanévben kristálykreációit láthatták iskolatársai. Közben tovább folytatta az alkotást, különböző pókhálóformákat rajzolt. Már nemcsak a formával és annak látványos felosztásával törődött, hanem a vonalakkal is elkezdett foglalkozni. Az újonnan elkészült munkákból nyíló kiállításnak a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár adott helyet.
A legújabb művek, a geohálók is a természetet veszik alapul. A formák az embert körülvevő világból fakadnak, és ezek transzformálódtak Zolinál újabb alakzatokká. Egészen új megvilágításba helyezve például a víz csobogását, az alkatrészeket vagy a madarakat. A nyáron megnyílt kiállítás lehetőséget adott az ifjú művésznek arra, hogy megmutassa a nagyközönségnek egész éves munkáját. A látogatók nagy lelkesedéssel szemlélték a rajzokat.
Sági Zoli nagyon tehetséges, büszkék vagyunk rá. Építésznek készül, munkájába talán be tudja majd csempészni absztrakt elképzeléseit is.

 

123

Copyright © 2013. All Rights Reserved.