BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szakmai napon jártunk Budapesten

01A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán (VBK) szakmai napot szerveztek november közepén. A rendezvényen - Szépné Fejér Dina tanárnő vezetésével - részt vett a Vízmű csapata is. A Budapesten történtekről a tanárnőt kérdeztük.

- Mit jelent a VBK-n egy szakmai nap?

- Ez amolyan nyílt nap, ahol a kar bemutatkozik az érdeklődők, a pályaválasztók előtt. E-mailben kaptunk rá meghívót, és az iskolában hamar összegyűlt néhány diák, akik elkísértek. Ők a következők: Barcs Bence 12. E, Fekete Károly 12. E, Kiss Evelin 12. E és Kozák István 12. D osztályos tanulók.

- Mi volt az érdeklődés alapja?

- Egyrészt a továbbtanulás céljaként a vízműsöknél is szóba jöhet a BME-VBK, másrészt az itt előhozott kérdések, feladatok, kísérletek közül nem egy előfordulhat az otthoni vizsgákon.

- Miből állt a program?

- A megnyitót követően tesztet töltöttek ki a fiatalok, amelynek eredménye alapján különböző csoportokba kerültek. A nap során a vendégek felvételről láthattak veszélyes és költséges kémiai kísérleteket, részt vettek számolási gyakorlaton, személyesen végezhettek különböző kísérleteket, például kémcsőreakciókat, titrálást.

- Hasznos volt a részvétel?

- Feltétlenül. Diákjaink csupa olyan témával találkoztak, amelyek szorosan kötődnek tanulmányaikhoz. A nap során nemcsak természettudományos és szakmai tudásukat bővíthették, hanem bepillantást nyertek egy rangos egyetem mindennapjaiba, ismerkedtek az egyetemi polgárok életével, amelyben - reméljük - előbb-utóbb nekik is lesz részük.

- Hogyan összegezné a rendhagyó szombatot?

- A korai kelés senkinek nem esett jól, de kárpótolt érte bennünket az a tartalmas, élménydús nap, melynek során a barátságos vendéglátók nemcsak tudással, hanem büféebéddel is megvendégeltek bennünket. A kínálkozó szabad órában pedig megmásztuk a Gellért-hegyet, s a végén még egy kis vásárlásra is jutott idő.

- Köszönjük a tájékoztatást.

 

02030405

060708

Copyright © 2013. All Rights Reserved.