BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Képviseltem a Vízműt az Országos Diákparlamenten

1Engem ért az a megtisztelő feladat, hogy képviselhettem iskolánkat 2014. október 16-án a Gyulán megrendezett Megyei Diákparlamenten.  A megye iskoláinak küldöttei voltak jelen a rendezvényen. Az ülés végén a 38 küldöttből 12 diákot választottak ki, akik lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek az Országos Diákparlamenten, Székesfehérváron. Nagyon örültem, hogy én is közéjük kerültem. November 21-én 8:20-kor indultunk Békéscsabáról kísérőtanárunkkal, Tóth Beátával. Az utazás nagyon jó hangulatban telt, mindannyian nagyon vártuk már ezt a hétvégét. Budapesten, a Déli pályaudvaron csatlakozott hozzánk még három csoport, velük együtt mentünk Székesfehérvárra.

A végállomáson a szervezők „BÉKÉS MEGYE” feliratú táblával vártak minket. A helyi kísérőkkel elindultunk a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumba, hétvégi otthonunkba. A szervezők nagy örömmel fogadtak minket, régóta készültek már erre az eseményre. A regisztrációnál mindenki kapott egy karszalagot, egy, a nevünkkel és az általunk választott szekció nevével ellátott plasztikkártyát és még uzsonnacsomagot is. A regisztrációt követően mindenki elfoglalta a szobáját. Gyorsan átöltöztünk és indultunk is a Vörösmarty Színházba, a nyitórendezvényre.
Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg hivatalosan a Diákparlamentet.

 

19 órakor kezdődött a Közoktatási és Továbbtanulási Fórum. A hosszú tanácskozás után 22:30-kor hagytuk el a színház épületét.      

Szombaton 8:30-kor indultunk a szekciógyűlésekre. Szót ejtettünk a diákönkormányzatok tevékenységéről, a közösségi szolgálat kérdéseiről, az iskolai és kollégiumi konfliktusokról. Körbejártuk a jól működő diákközösségek lehetőségeit is. A kérdések megfogalmazásán túl lehetőségünk volt tapasztalatokat cserélni, javaslatokat tenni, közösen ötletelni vagy éppen a szakmai vezetőktől új ismereteket szerezni. Sokat jegyzeteltünk.

 Az egész napos munkát követően este a szervezők jóvoltából HÖSŐK koncerten bulizhattunk, a fárasztó nap után jól esett egy kis kikapcsolódás.

Vasárnap 9 órakor kezdődött a záró plenáris ülés a csodálatos Vörösmarty Színházban. Ez a rendezvény méltó befejezése volt a háromnapos intenzív munkafolyamatnak. Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár elismerően szólt az elmúlt napok alatt végzett munkánkról, és kiemelte a szombaton megszületett 42 pontos Ajánlás jelentőségét. Egyöntetűen megszavaztuk az Ajánlás elfogadását, ami remélhetőleg sikereket ér el az elkövetkezendő években.  A három nap alatt megtapasztalhattuk, hogy a döntéshozás, a közös álláspont kialakítása nem is olyan könnyű feladat.

Életre szóló élmény volt számomra ez a három nap, hiszen sok új barátot szereztem. Végre eljuthattam Székesfehérvárra, az egykori koronázási központba.

Hálás vagyok a szervezőknek, hogy ilyen élményekben gazdag programot szerveztek nekünk, és Mészáros Katalin tanárnőnek is, aki lehetővé tette, hogy én képviseljem az iskolát.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.