BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Éjjel-nappal Washington

Ebben az évben is Amerikában tölthettem szabadságom nagy részét. Ez azonban nem csak a pihenésről szólt. Nagyon sok időt töltöttem Kristóffal - az unokaöcsémmel - aki 1 éve a Little Ones Nursery & Daycare-be (bölcsőde és óvoda) jár Schenectady-ban. A dolgos hétköznapok nagyon gyorsan teltek, de azért sikerült néhány napot kirándulással tölteni. Az egyik augusztusi hosszú hétvégén Washingtonba utaztunk nővéremékkel. Az Embassy Suites Hotelben foglaltunk szobát, ami egy nagyon jó választás volt.

 

Érkezés után rögtön egy kellemes meglepetés várt minket, az ún. Happy Hour. Minden nap egy-egy órán át korlátlanul lehetett fogyasztani különböző ételeket és italokat a hotel bárjában – persze a szobafoglalás árát tekintve ez nem meglepő.

 

Már az első este során is tettünk egy nagy sétát a városban, így volt szerencsém látni szinte az összes nevezetességet kivilágítva a National Mall területén, ahol számos amerikai vezetőnek állítottak emlékművet. A következő napot is egy hosszú sétával töltöttük, sok-sok érdekességet láttunk, többek közt a Fehér Házat (White House), a Washington-emlékművet (Washington Monument), a Parlamentet (U. S. Capitol), a mellette található botanikus kertet (U.S. Botanic Garden), és természetesen az FBI épületét is. A kirándulás utolsó napján a híres washingtoni állatkertbe (Smithsonian's National Zoo) látogattunk el. Kellemes meglepetés volt, hogy sem a botanikus kertben, sem az állatkertben nem kellett belépődíjat fizetni.

 

Felejthetetlen élmény volt ez a hétvége, ízelítőül íme néhány fotó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.