BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Próbanyelvvizsga 2015

NY 00A Vízmű diákjai elsősorban műszaki érdeklődésűek, de örömmel látjuk, hogy számos más területen is megállják a helyüket. Irodalmi és történelmi versenyeken, fotópályázatokon nyernek, sikeresen sportolnak, zenélnek. Az idegen nyelvi munkaközösség is igyekszik felhívni a tanulók figyelmét minden olyan versenyre, lehetőségre, ahol kipróbálhatják tudásukat, tapasztalatot szerezhetnek.

A legutóbbi ilyen esemény a City & Guilds próbanyelvvizsga volt, amely egy akkreditált, nemzetközileg elismert egynyelvű angol vizsgafajta. Igazi vizsgakörülmények között olyan írásbeli feladatokat megoldani, amelyeket majd a vizsgáztató központban javítanak, kiértékelnek és mindezt ingyen: ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni!

 

Sokan gondolták ezt így, tavaly 30-an, az idén már 48-an vettek részt a próbavizsgán. A 9. osztályosok elsősorban kíváncsiságból jelentkeztek, ők főleg a feladattípusokat szerették volna megismerni. A 10.-esek rutinosan fogtak neki a munkának, hiszen ők az I. félévben már írtak egy felmérőt. A Vásárhelyi Pál Nyelvi Program évek óta működik iskolánkban, ennek keretében a legjobban teljesítő diákok ingyenes tanfolyamon vehetnek részt. Ők délutánonként a különórákon sokat tanultak: most kiderül, hogy ki mennyit fejlődött az elmúlt hetek alatt. A nagyobbak már komoly tapasztalatszerzésnek tekintették a próbavizsgát, hiszen ők valóban nyelvvizsga vagy érettségi előtt állnak, fontos volt kipróbálni a felkészültségüket. Már érettségizett diákjaink a Nyelvi Program keretében nyelvvizsgára előkészítő ingyenes tanfolyamon vehetnek részt angol és német nyelvből. Ezzel a lehetőséggel sokan élnek, hisz az iskola anyagilag is elismeri a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését. A technikus-jelöltek most ezen a próbavizsgán lemérhették, mennyit haladtak ősz óta és eldönthetik, melyik vizsgafajtát szeretnék majd tavasszal kipróbálni. A kínálat bőséges, de a most vizsgált készségek mindenhol azonosak: szövegértés, nyelvhelyesség, önálló szövegalkotás, magnóhallgatás. Diákjaink 150 percig dolgoztak kitartó figyelemmel, a feladatokra koncentrálva: ez igazi vizsgahelyzet volt. Reméljük, hogy meg is lesz a munka eredménye és hamarosan kedvező értékeléseket kapunk. A City & Guilds próbavizsgára a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében került sor.

 

NY 01 NY 02 NY 03

NY 04 NY 05 NY 07 NY 06

NY 08 NY 09 NY 10

NY 11 NY 12 NY 13

NY 15 NY 11 NY 14 NY 16

NY 18 NY 17 NY 19 NY 20

NY 21 NY 22 NY 23

NY 24 NY 25 NY 26 NY 27

NY 28 NY 29 NY 30 NY 32

NY 31 NY 33

Copyright © 2013. All Rights Reserved.