BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Víz és fenntartható fejlődés

011992 óta március 22-e a víz világnapja. Iskolánkban idén is megemlékeztünk erről a napról. A diákok a szünetekben vízzel kapcsolatos vetélkedőn próbálhatták ki ügyességüket. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület egy látványos standdal képviseltette magát, és emelte rendezvényünk színvonalát.

A vízgazdálkodási szakon tanuló diákok iskolánk egykori tanulójának/tanárának, Dr. Duray Balázsnak az előadását hallgathatták meg, amely az idei víz világnapi szlogenhez - Víz és fenntartható fejlődés - kapcsolódott. Az előadó bemutatta, milyen vízkészletek állnak rendelkezésre a Földön, milyen sok helyen szenvednek az emberek a vízhiány miatt, és „javaslatot tett” arra vonatkozóan is, hogyan tehetjük fenntarthatóvá a hétköznapokban a vízfelhasználásunkat.

Nagyszünetben volt a versenyek eredményhirdetése. A fotópályázat nyertesei az Alföldvíz Zrt. által összeállított ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. A vetélkedő legjobbjait pedig egészséges táplálkozással kapcsolatos könyvvel jutalmaztuk.

Délután a 11. E osztály szervezett „szakestet”. A „vizes” osztályok mérkőzhettek meg színes, változatos ügyességi és némi szakmai ismeretet igénylő játékos feladatokban.

A hangulatról beszéljenek a képek…

 

0203

0405

0607

0809

Copyright © 2013. All Rights Reserved.