BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Emesével Pécsett

1A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjében 7. helyezést szerzett Zsótér Emese 10. A osztályos tanuló. A sikert, benyomásaimat, azokat a napokat a következő néhány sorban igyekeztem összefoglalni.

Bevallom, idén nem sok figyelmet szenteltem a Vásárhelyi diáknapok forgatagának. A győztes párt programjából kimaradtam, a nyelvi verseny eredményhirdetését elmulasztottam. Az utolsó napot és szünetem első két napját „munkával” töltöttem. Ez persze erős túlzás. Inkább illeti pécsi utunkat a kirándulás címszó. Emese engem választott kísérőjének a Zrínyi Ilona Matematikaverseny három napos országos döntőjére. Neki köszönhetem azt a három szép, szeszélyes tavaszi napot, amit a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosának választott mecseki nagyvárosban tölthettünk.

 

A bőrét Emese vitte vásárra. A második napon másfél órán át agyalt, ötletelt azon a harminc feladatból álló feladatsoron, ami végül számára a tizedik évfolyamos szakközépiskolások kategóriájában az országos 7. helyet hozta.

Ragyogó teljesítmény, gratulálunk!

A város varázslatos, az ellátás (beleértve étkezést, múzeumi belépőket, jutalomfagyit) remek, a döntő feladatsor változatos, a verseny után tartott „megoldó óra” szórakoztató és tanulságos volt.

Hogy megalapozzuk a fejlődést, a további sikereket, korábbi feladatsorokra is szert tettünk. Úgy tűnik, hogy érdemes ezzel tovább foglalkozni, jövőre újra próbálkozni. Hátha ennél is előkelőbb helyezést sikerül megcsípni!

Szép volt Emese!

 

2345678

Copyright © 2013. All Rights Reserved.