BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Az Országh-os bajnokság dobogóján

1A neves szótárkészítő, Országh László emlékére az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete az idén már 3. alkalommal rendezte meg „Legyél Országh-os bajnok” címmel játékos szótárhasználati versenyét.

 

Makra Krisztina tanárnő biztatására tavaly két csapattal is indultunk és a 11. helyet szereztük meg. Ez nem rossz eredmény, de éreztük, hogy ennél többre vagyunk képesek, ezért az idén is beneveztünk két osztálytársammal a versenyre. Farkas B. Demeterrel (12. E) és Nagy Zoltánnal (12. E) oldottuk meg az első on-line feladatsort, ami mintegy válogatója volt a második, kreatív videós feladatnak. A három kategóriában hozzávetőleg 850 csapat versenyzett, de csak 25-25 középiskolás csoport készíthette el a filmjét. Nekünk szerencsére sikerült eljutni idáig: egy adott téma szerint kellett szavakat gyűjteni és szóláncot alkotni. Nehéz feladat volt, de megoldottuk. Végre megérkezett az e-mail. "Gratulálunk. Ott vagytok a három legeredményesebb csapat között." Nem hittem a szememnek, mert reggel 6 órakor olvastam a hírt és nem tudtam, ébren vagyok-e vagy álmodom.

Április 30-án indultunk Budapestre a pesti Vigadóba. Gyönyörű épületben, ünnepélyes keretek között zajlott az eredményhirdetés: csapatunk 3. lett! Tényleg érdemes volt az idén is benevezni. Minden csapattag és a tanárunk jutalma 1-1 db 5000 Ft-os könyvutalvány, 1 éves on-line szótár hozzáférési lehetőség és 1 mobil szótáralkalmazás. Az eredményhirdetés után üdítővel és szendvicsekkel kínálták a csapatokat és tanáraikat. Ezután tettünk egy kellemes sétát a Duna-parton, majd délben már indultunk is vissza Békéscsabára. Úgy gondolom, tisztességesen helytálltunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a közös munkánk nélkül nem sikerült volna ez az eredmény.

A szép sikerhez gratulálnak a vízműsök is. (szerk.)

http://akkrt.hu/info/eredmenyhirdetes_kozepiskola_2014_2015

234567

Copyright © 2013. All Rights Reserved.