BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

„… menj haza!”

1Ez a mondat, nyilván megfelelő névvel kiegészítve gyakran elhangzik a LOL-t játszó „gyerekek” szájából. Az iskolánkban megrendezett LOL bajnokságon Kelle Gergő (10. E) lett a bajnok. Őt kértem meg, hogy néhány mondatban foglalja össze a játék lényegét. Aki azt gondolja, hogy ez csak valami kockulás, nagyot téved.

 

„A League of Legends (LOL) jelenleg talán leghíresebb játék, amit világszerte több millióan játszanak, és ami lassan egy sporttá növi ki magát, bár ezt sokan nem ismerik el. Sporthoz híven ebből is rendeznek bajnokságokat-világbajnokságokat. Nem rég került megrendezésre az 5. világbajnokság, ahol immár másodszor világbajnok csapat lett az SKT, ami egy koreai csapat. Ezek tagjai „gamerek”, ami annyit tesz, hogy ők ezt a játékot nem csupán szórakozásból játsszák, hanem versenyszerűen, magasabb színvonalon. Az idei világbajnokságon első helyezett (SKT) 1 millió dollárt nyert, míg a második 250.000 dollárt, és a harmadik 150.000 dollárt; szóval van benne pénz. Sporthoz híven a bajnokságok meccseire is lehet fogadni. (A játék lényege:  A játék maga pofon egyszerű, be kell törni az ellenfél bázisára, és elpusztítani a Nexust, amit jó pár őrtorony véd és persze, az ellenséges csapat. De az, hogy oda betörj, nem olyan egyszerű, mint ahogy az hangzik. Először is együtt kell működnöd a számodra ismeretlen többi 4 emberrel a csapatodban, akik bármilyen nemzetiségűek lehetnek. Szóval, ha meg akarod értetni magad velük, akkor angolul kell írnod. Ha ez sikerült utána le kell győznöd az ellenfeled, aranyat kell szerezned, hogy jobb tárgyakat vehess, amiktől erősebb leszel, és mellette figyelned kell a csapattársaidra is.)

Itt a Vízműben megrendezésre került League of Legends bajnokságon egy az egy elleni küzdelmek voltak az infóteremben. Egyszerre többen is játszottuk a magunk játékát egymás ellen, volt aki idegeskedett, olykor felüvöltött, ha nem úgy ment a játék, ahogy ő azt akarta, de a tapasztaltabbak csak csendben megnyerték a játékokat. (De itt sajnos nem kapott 1 millió dollárt a győztes)

„Menj már haza!”: ez azt jelenti, hogy nem akarta hogy meghaljon, mert ha meghal, aranyat ad az ellenségnek, és ebből ők előnyt szerezhetnek, ezért inkább elküldte vissza a bázisra (haza), ahol meggyógyul, és újra teljes életerővel fog rendelkezni.”

2

Copyright © 2013. All Rights Reserved.