BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Téli GPS bemutató

1Januárban meglátogatta iskolánkat Érsek Ákos úr, a budapesti székhelyű GPSCOM Kft. termékfelelőse. Látogatásának célja az volt, hogy bemutasson 3 GNSS vevőkészüléket, így a földmérő diákok betekintést nyerhettek a legújabb műholdas RTK technológiákba. Ezekkel a készülékekkel rendkívül gyorsan és költséghatékonyan lehet elvégezni számos geodéziai feladatot.

 

A bemutatott eszközök:

-          South S650/660: A három bemutatott eszköz közül ez a ”legolcsóbb”. A 220 csatorna fogadásával és több GNSS konstelláció követésének páratlan teljesítményével hatékonyan használja fel a GPS és GLONASS jeleket. 10x10x3,5 cm méretével igen könnyű, kompakt kialakítású. Android, iOS és Windows operációs rendszerekkel is kompatibilis a vevő, így szinte bármilyen környezetben alkalmazható.

-          South Galaxy G1: Ennek a vevőnek a különlegessége, hogy 30° dőlésig korrigálja a prizmabot helyzetét, így sokkal gyorsabbá válhat a felmérés. Nem kell folyamatosan a libella buborékjára figyelni, hogy a prizmabot függőleges legyen a méréskor. Továbbá NFC (Near Field Communications) eszközökkel is használható, amelyekkel az adatcsere rendkívül gyorsan elvégezhető. (Az NFC szabvány különböző passzív és aktív eszközök, kártyák, okostelefonok számára tesz lehetővé gyors, azonnali, de egyszerű kommunikációt maximum néhány centiméteres távolságból.)

-          Spectra Precision SP80: Ez a legújabb generációs GNSS vevő 240 csatornás 6G chipkészlettel rendelkezik, ami szinte minden esetben optimális jelkövetést és jelfeldolgozást biztosít. Ez az első olyan készülék, amely 3,5 G, Wi-Fi és URH kommunikációt biztosít, továbbá SMS, e-mail és lopásgátló funkciókkal is bír.

A kedvező időjárásnak köszönhetően a diákok ki is próbálták az eszközöket. Ezúton is köszönjük a tartalmas bemutatót.

 

23456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.