BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szilasi László és a Greekless

greekless 00A következő interjúalanyom -- a névsorban a G betűnél járva -- a Greekless stáb jelöltje, Szilasi László (10. B). A csapat célja az ókori Görögország megismertetése a vízműsök táborával, továbbá meg szeretnék mutatni, hogy mennyi mindent köszönhetünk az ókori görögöknek.

- Mit kell tudni a stábodról és rólad?

Szilasi László vagyok, a 10. B tanulója, tizenöt fős stábom neve a Greekless. A stábtagokat több osztályból válogattam össze, vannak köztük kilencedikesek, osztálytársak és a felsőbb évfolyamokból is. A mi témánk az ókori görög kultúrának a bemutatása: például a sportok, művészetek, tudományok és még ezeken felül számos kreatív, interaktív és érdekes dolgok. A célunk, hogy ezeket bemutassuk, hogy mindenki jól érezze magát, és hogy a programjainkon minél több embert tudjunk mozgósítani.


- Miért döntöttél úgy, hogy elindulsz?

Már régi tervem volt, ugyanis benne voltam tavaly a Push-key stábban, ahol belecsöppentem ebbe az életbe, és meg is tetszett. Azután átéltünk egy Garát is, ami még nehezebb feladat volt. Azért eldöntöttem, hogy elindulok, mert érzem magamban, hogy képes vagyok megnyerni is, és alkalmas vagyok jelöltnek.

- Mesélj egy keveset a programjaitokról!

A görög kultúrát szeretnénk bemutatni, így lesznek ehhez kapcsolódó és ehhez nem kapcsolódó programjaink is, amik szintén le tudják kötni az embert. Lesz gyurmaszobrászatunk, hogy mindenki kiélhesse kreativitását, egy rajzpályázat, amit az egyik tanárunk fog értékelni. Lesz emberi csocsó, ami tudomásom szerint a Vízműben még nem volt, de amint hallottam erről a programról, eldöntöttem, hogy kell az iskolába, mert sokan tudnak csocsózni, és sokan tudnak focizni is, és ezt össze is tudnánk kötni. A kampányfőnököm által hozunk majd lézerharcot. Lesznek fellépők, például egy banda, akik a zenét fogják biztosítani, egy újdonsült rapper ismerősöm, aki bemutatkozhat a közönségnek.

- Miért lenne jó a Vízműnek, ha te nyernél?

Igazából csak annyit tudnék mondani, hogy a szavazás során fog kiderülni, hogy ki fogja képviselni az iskolát a Garabonciás napokon. Hogyha én lennék ez a személy, akkor lehet, hogy nem véletlen szavaznának meg, mert látnának bennem erősséget, kitartást és, hogy alkalmas vagyok a posztra. Törekedni fogunk, hogy minél több ember szemében elérjük ezt a szintet, akik azt mondják, hogy: „Igen, én benne látom a jövőt, ezért adok neki egy lehetőséget.” Bár szerintem mindenkinek egyenlő esélye van jelenleg.

- Ki segít, illetve mi motivál a céljaid elérésében?

Nagy segítségem a kampányfőnököm, Kasnyik Marci; a tavalyi diákigazgató, a 2015-ös Garabonciás napok jelöltje, Puskely Gergő; az egyik nagyszerű srác a stábból, Illés Gyula, illetve a remek stábtagjaim, akik szinte minden nap velem dolgoznak. Elsősorban ők fognak segíteni a győzelemben. A barátok, akik meghallgatnak, segítenek, illetve a szüleim, akik mindig mellettem állnak. Igazából ennyi, mert név szerint senkit nem tudnék kiemelni, de érzem, hogy mindeni támogat ott, ahol tud. És hogy mi motivál? Az érzés, hogy kimondják a nevemet, hogy nyertem. És a Garán való részvétel, ahol minél jobb helyezést szeretnék elérni.

- Zárásként: mit üzensz a vízműsöknek?

Azt üzenném, hogy mindenki elérhet valamit. Mindennek van ára, de mindent el lehet érni egy kis motiváció, egy kis lelkesedés és egy kis harc árán. Üzenném továbbá, hogy a diáknapokat úgy éljék át, mint csodás két napot és, hogy vegyenek részt a programjaikon, mivel ezt nem csak magunkért, hanem értük is csináljuk. Érezzék jól magukat, és szavazzanak, hiszen nekünk az a legfontosabb a végén, és hogy döntsenek jól. Mellesleg gondolkozzanak el, hogy bennük is meg van az a lehetőség, hogy közülük valaki átveheti jövőre a diákigazgatói címet.

 

 

greekless 01

 

 

greekless 02

 

 

greekless 03

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.