BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Újra AUTOCAD

1Volt szerencsém iskolánkban három évvel ezelőtt AUTOCAD-et tanítani a technikusi évfolyamon. Az idei tanévben ismét ezzel a feladattal bíztak meg.
Vegyes emlékképeim vannak erről a közelmúltbéli eseményről, de az idén kellemes meglepetés ért. Ez pedig az a lelkesedéssel egybekötött kíváncsiság, amely a tantárgy iránt a tanulóktól jött. A diákok is átérzik e „számítógépes-szakrajz” fontosságát. A mai technikusi állásokban a számítógépes tudás feltétlenül kötelező, ez érződik tanulóimon. Itt, végzősként, az első két tanévben papíron tanultakat ötvözhetik egy korszerű tervező programmal.

Óra elején kiosztjuk a rajzot, amely megfelelő méretarányban tartalmazza azokat a méretezési adatokat, amelyek mindenképpen kellenek a rajz gépbe viteléhez.

Megbeszéljük a rajz azon részeit, amelyek kiindulásként szolgálhatnak, sokszor azokat az üvegtáblán megrajzolva. A készítés főbb lépéseit kivetítjük, így mindenki a maga tempójában tudja elkészíteni a munkáját. Sraffozás, méretezés a rajzlap szerint történik, majd a globális lépték méretszámát együtt döntjük el. Az esetleges színezést mindenki maga ízlése szerint választja meg. Remélem, ezáltal olyan alapokat kapnak tőlem tanulóim, amelyeket jövőbeli munkájukban maximálisan fel tudnak használni. 

 

Az idei tanévben a 14. E vízügyi technikusi szak tanulóinak együttműködésére feltétlenül tudok számítani. Jó volna, ha a továbbiakban is hasonlóan remek kis csapatokkal tudnánk folytatni az AUTOCAD tanulmányozását!

 

2456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.