BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szorgos magasépítők

01A Porta Speciosa Egyesület több mint 20 éves hagyományhoz híven idén is megrendezi, a XXII. Nemzetközi Építész Diákkonferenciát a hazai és határokon túli építőipari szakközépiskolák diákjai és tanárai részére.

 

 

porta

 

Idén a konferencia programjainak fénypontjába a Duna és Ipoly mente építészeti örökségei kerülnek. Ezzel egy időben a Porta Speciosa Egyesület pályázatot hirdetett meg az alábbi felhívással:

 

XXII. NEMZETKÖZIS ÉPÍTÉSZ DIÁKKONFERENCIA ALKALMÁBÓL A HILD JÓZSEF ÉPÍTŐIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYÜTTMŰKÖDVE A PORTA SPECIOSA EGYESÜLETTELPÁLYÁZATI FELHÍVÁST TESZ KÖZZÉ

„Vasútállomások, pályaudvarok”

 

CÍMMEL A SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK NÖVENDÉKEI ÉS ÉPÍTŐIPARI SZAKKÖZÉPISKOLÁSOK RÉSZÉRE.

 

A pályázaton részt vehetnek:

A)  Építőipari szakmunkásképzők növendékei              

B)  Építőipari szakközépiskolák tanulói                                                                  

C)  Egyetemi, főiskolai szakirányú hallgatók (hallgatói státuszban levők)

 

A pályázaton egyénileg, legfeljebb 2 fős csoportokban indulhatnak tanulók, a lakhelyük közelében található vasútállomásokat, vagy vasúti pályaudvarokat kell bemutatni 1 db maximum 70 x 100 cm- es méretű kiállítható tablón rajzi formában, fényképmelléklettel és leírással kiegészítve. A pályamunkákat építész szakemberekből álló zsűri bírálja el.

Iskolánk diákjai ezen a kihíváson minden évben részt vettek, ezt a hagyományt idén is követve, a 14 B. osztály tanulói közül Boros János és Ladányi Zoltán, a Mezőberényi Vasútállomást mutatják be tablójukon, kihangsúlyozva az épület építészeti különlegességeit, felújítás előtti és utáni állapotát igazi műszaki szemléletű megközelítésben. Ficzere Renáta és Szekeres Alexandra pályamunkája a Békéscsabai Vasútállomásról szól, kiemelve a rekonstrukció utáni állapotot, rajzi művészi elemeket alkalmazva a homlokzati részek, díszek ábrázolásában.

Tanulóink hónapok óta kitartóan dolgoznak tablóikon Török Antal és Baumanné Bodor Márta segítségével, melyek hamarosan elkészülnek a nemzetközi megmérettetésre, amelyre április 8-10. között kerül sor Vácott a Nemzetközi Építész Diákkonferencia keretein belül. 

 

0203

0405

0607

0809

10

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.