BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Téli osztálytalálkozó

09Már nagyon régen találkoztunk, állapítottuk meg volt osztálytársammal, Móricz Sándorral. Osztálytalálkozót kellene szervezni! Mikor is végeztünk? Gyors fejszámolás… 2002-ben érettségiztünk, 9 és fél éve.

Elhatároztam, hogy kezembe veszem a szervezést. Alig volt meg néhány ember telefonszáma. Szerencsére kéznél voltak a közösségi oldalak, gondoltam legalább most tényleg hasznos lesz. Mindenkit tudtam értesíteni, bár nem volt könnyű.

Amikor elkezdtem begyűjteni az adatokat még csak október volt. Kellett ez az idő, valaki csak havonta látogatja meg a facebook oldalát.

Körmendi Mária tanárnőt hívtuk meg, mint volt osztályfőnökünket, és Novák Zoltán tanárurat, ő technikusi évfolyamon próbált minket kordában tartani. Nem volt nehéz dolga, hiszen akkor csak 9-en voltunk!

Elérkezett a várva – várt nap. 15 órakor gyülekeztünk az iskolában. Egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretein belül élménybeszámolót tartottunk.

Novák Zoltán tanár úr elmondása szerint több rekorddal is büszkélkedhettünk. Talán mi voltunk a legkevesebb tanulóval induló technikusi osztály, viszont a tanulók több mint 33%-a kapott felmentést a technikusi vizsga letétele alól, mert az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) az első 5 helyezett között végeztünk. Így nem kellett technikusi vizsgát tennünk és automatikusan felvettek minket arra az egyetemre, főiskolára, amelyiket az első helyen megjelöltünk. Szerencsére ez a tendencia folytatódik iskolánkban, szinte minden évben az összes szakon vannak olyan tanulók, akik bejutnak az országos döntőbe, és ezzel iskolánk méltó hírnevét öregbítve jeles technikusi bizonyítvánnyal, nagy szakmai előnnyel ülhetnek be kiválasztott egyetemük padjaiba.

Sokan nem találkoztunk egymással már több éve. Majdnem mindenki a szakmában dolgozik. Valaki közlekedésépítő technikusként hídépítésnél vagy útépítésnél művezető, és akad, aki építőmérnökként tervez, vagy műszaki előkészítőként dolgozik.

Előkerültek az osztálykirándulásokon készült képek. Megkerestük a tablónkat és készítettünk néhány friss képet is. Majd vacsoráztunk és nosztalgiáztunk, és végül bowlingozással zártuk a napot.

Mivel ez rendhagyó, 9 és fél éves osztálytalálkozó volt, megbeszéltük, hogy az idén újra találkozunk, immár a 10 éves osztálytalálkozón.

040506010203070810111213141516171819



Copyright © 2013. All Rights Reserved.