BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Magas kitüntetés iskolánk tanárának

01   A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésén a Szövetség Érdemkeresztje ezüst fokozatával tüntették ki iskolánk tanárát, Novák Attilát. A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márvány termében megrendezett ünnepségen jelen volt többek között Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár is. - - Minek az apropóján kerültél ebbe a közegbe?- Több éve foglalkozom lovas íjászattal, és más hagyományőrző tevékenységekkel, ami mára már az életformámmá vált. 2011-ben nagyon mozgalmas évben volt részem, számos rendezvényen vettem részt. Többek közt a kaposvári Lovas íjász világtalálkozón, az ópusztaszeri Nyeregszemlén, a bugaci Ősök Napján és a budapesti Nemzeti Vágta programjában.- Vannak saját lovaid?
- Hat éve lótartó is vagyok. Jelenleg két lovunk van, Nelson és Szélkirály. Az utóbbi évben a csapatbemutatóinkon legtöbbször velük szerepeltem.
- Mit jelent számodra ez a kitüntetés?
- Azt jelenti, hogy mások számára is értéket jelent amit képviselünk, s különösen fontosnak tartom, hogy a fiammal együtt tehetem mindezt.

A tanár úr iskolánkban is évek óta szervezi nagy lelkesedéssel és odaadással a hagyományőrző napot, ami színesíti a diákság éltét.

040203

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.