BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kémia hírek

1Vízmű show

Kémia órán a diákjaim között szorgalmi feladatot hirdettem ötösért, amely a következőképpen hangzott: forrón telített oldatot kellett készíteni sóból, amelyben cérnát kellett elhelyezni ügyelve arra, hogy a cérna ne érjen az edény falához. Megvárjuk, hogy néhány nap alatt (ha nem mozgatjuk a poharat) gyönyörű kristályokat kapunk. Örömmel töltött el, hogy nagyon sokan éltek a lehetőséggel, 9. és 10. osztályos tanulók egyaránt jelentkeztek a feladat elvégzésére. Sokféle formában sikerültek a kristályok: van, akinek tömbalak, van, akinek apró pici kristályos forma sikeredett. A kősó kocka alakban kristályosodik. Ebben a formában mindössze két diáknak sikerült a legszebbre.  Farkas Máté és Szoboszlai Attila 10. E-s tanulóknak.  Íme pár kép a remekművekről!


Szász-verseny eredményei

2011. első félévében a BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából netes verseny rendezett, amelyre a Vízmű diákjainak figyelmét is felhívtam.

A verseny 10 fordulóján 100 pontot lehetett elérni. Nagyon kiélezett volt a verseny, és nagyon sok volt a holtverseny. Az eredményhirdetésre 30 középiskolást hívtak be, az utolsó behívottnak 84,5 pontja lett. A szervezők hozzáteszik, hogy akik kevesebb pontot értek el, azok többnyire nem ilyen rosszul szerepeltek, hanem nem küldtek be minden fordulót.  Sajnos nagy volt a lemorzsolódás. A Vízmű diákjai közül a következő tanulók vettek részt pontszám szerinti sorrendben a visszajelzés alapján:

                                                        

Runa Boglárka               

         10. D

              74 pont

 

Vígh István

10. B

55,5 pont

 

Halasi Róbert

10. D

53 pont

 

Stuhl Tibor

10. A

50,5 pont

 

Szoboszlai Attila

10. E

41 pont

 

Kiss Evelin

10. E

36 pont

 

Varga Éva

9. A

33 pont

 

Oláh Gyula

10. A

29,5 pont

 

Makra Zsombor

10. E

29 pont

 

Farkas Máté

10. E

24 pont

 

Faragó Anett

9. E

20 pont

 

Lucz Zsolt

10. D

17 pont

 

Samu Tamás

10. A

11 pont

                         

Gratulálok a versenyzőknek!

A Szász-verseny honlapja: http://www.szasz.ch.bme.hu/kemiaverseny/index.html

2

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.