BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

„Dupla Vízműsök”

1Furcsa kifejezés, de nagyon találó. A műszaki tantárgyakat tanító vízműs tanárok zöme ebbe a „kategóriába” tartozik. Mi vagyunk azok, akik itt kezdték műszaki pályafutásukat – van aki nem is olyan régen, mások nagyon sok évvel ezelőtt, mint én is.

Mi is olyan gyerekek voltunk, a kezdet kezdetén, mikor először léptünk be ide, mint a mai diákjaink. Vagy mint akik éppen most készülnek birtokba venni ezt a szép régi épületet, a leendő 9. osztályosok.

Némi kihagyás után - miközben persze mellékesen diplomát is szereztünk – visszatértünk. Csak már nem a padsorokba, hanem a tanári asztal túloldalára, hogy átadjuk nektek a tudást, és a sok élettapasztalatot, amit időközben mi már átéltünk. Ez többé-kevésbé sikerül is –hiszen kettőn áll a vásár - ami igazából a technikus vizsgák eredményességén mérhető. A 2012-ben vizsgázók nagyon szépen teljesítettek, ami megerősíti bennünk, hogy nagyon jó dolog „dupla vízműs”-nek lenni.

Őrizzétek Ti is az emlékeiteket, az itt készült képeket, videókat, Íme az én emlékeimből néhány, 1970-ben készült ballagási kép és egy 2012-ből. Az iskola nem változott, csak elrepült 42 év a feje felett, mint ahogy felettem is.

Gubis Kati

 

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.