BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

III. GPS verseny a Vízműben

01   Pénteken megrendezésre került a III. GPS-szel támogatott tájékozódási verseny, melyen az általános iskolások ismerhették meg a GPS navigációs technológiát és Békéscsaba védett természeti kincseit, nevezetességeit.

   Reggel 8 óra után már megjelentek az iskola aulájában az első csapatok, hogy részt vegyenek a rendezvényen. Pogácsa és forró tea fogadta a vendégeket, majd nem sokkal 9 után Török Árpád igazgató úr köszöntötte a versenyzőket és a kísérő tanárokat. A megnyitó után egy rövid tájékoztató következett a verseny menetéről, majd a csapatok képviselői kihúzták az indulási sorszámot.

   Ezt követte az udvaron egy rövid oktatás a navigációs GPS-ről, melynek során hamar kiderült, hogy nagyon talpraesett, ügyes jelentkezőkkel van dolgunk és szoros versenyre számíthatunk.

   A feladat nagyon egyszerű volt, meg kellett találni az öt állomást, melyeknek az EOV-s koordinátáit a GPS tartalmazta. Csak erre az eszközre hagyatkozhattak a gyerekek, hiszen a koordinátákon kívül mást nem tudhattak. A verseny eredményét végül a gyorsaság döntötte el, mivel minden csapat sikerrel találta meg az állomásokat.

   A célba érés után az elfáradt versenyzők forró teával és virslivel pótolták az elvesztett energiát. Megérdemelték, hiszen körülbelül 5 km-es távolságot kellett futva megtenniük és közben még a helyes irányt sem téveszthették szem elől a GPS kijelzőjén.

   A győztesek a Pró-k nevű csapat tagjai lettek (a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolából), akik egy navigációs GPS-szel gazdagodtak. Gratulálunk a dobogósoknak és minden résztvevőnek, hiszen mindenki nagyon szépen teljesített!

  A teljes végeredmény a következőképpen alakult:

 

Helyezés

A csapatok nevei

A csapatok tagjai

Iskola

I.

Pró-k

Tóth Péter

Kasnyik Márton

Krnács Tamás

Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba

II.

Kétsopronyi KK

Fábián Péter

Zelenyánszki Zoltán

Laurinyecz Balázs

Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola

III.

Viperák

Jován László

Jakó Imre

Cséffán Csaba

Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda, Méhkerék

IV.

Fox Hunters

Svecz Anita

Kovács Bence

Rotics Gábor

Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba

V.

Kazinczy-Team

Okos Glória

Szujó Petra

Köles István

Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba

VI.

Bőgőmajmok

Czene Zoltán

Adler Alexandra

Szécsi Tímea

József Attila ÁMK Általános Iskolája, Mezőhegyes

VII.

a három Grácia

Rákóczi Réka

Kecskeméti Anna

Német Kitti

Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba

020304
05060708
091011
121314

Copyright © 2013. All Rights Reserved.