BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

SuLink a MiTiŐSZben


A MiTiŐSZ programsorozat elsősorban az általános iskola felső osztályos tanulói és középiskolások számára kínál programokat abban a reményben, hogy bárki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.
A szervezők - a városi diák-önkormányzatosok - kreatív műhellyel, játékdélutánokkal, a fiatalokat leginkább érdeklő témákban folytatott beszélgetésekkel, élőzenei koncertekkel és kiállítással várták a békéscsabai ifjúságot, minket, akik többek közt a „Mindenszentek” ünnepéhez kapcsolódó népszokásokat és hagyományokat is megismerhettük.


Ezen a programsorozaton belül (MiTiŐSZ) került megrendezésre az igencsak említésre méltó kétnapos rendezvény, a SuLink, az Andrássy Úti Társaskörben. Jómagam is - plakátokról, barátoktól - értesültem róla, hogy lesz ez a rendezvény 2012. október 26-27-én, így hát jelentkeztem internetes oldalukon (az oldal csak a rendezvény előtt és közben él). Gondoltam, végre egy rendezvény, amit csak nekünk talált ki Békéscsaba. Ráadásul még azokon a napokon a suliból is kikérték a résztvevőket, ami azért nem volt annyira „ingyen”, mivel folyton csináltunk valamit.
Az első nap egésze kódvadászatból áll. Ez alatt azt kell érteni, hogy az előre szétosztott csapatok rejtvényeket kaptak, amelyek alapján el tudtak indulni egy nyomon, ami a város egyik pontján elhelyezett kódhoz vezet. Több mint 100 ilyen kód és fejtörő várta a csapatokat városszerte. Talán ez volt a legizgalmasabb, legmegmozgatóbb része a két napnak. Élvezetes „küldetésnek” ígérkezett, és az is lett belőle. Este ráadásul ingyenes koncertek vártak minket amatőr, viszont igen kiváló bandák előadásában.

Második napra kipihentük a szaladgálás fáradalmait. Ezúttal a Társaskör épületében tették próbára előadókészségünket és a kreativitásunkat, sőt még ügyességi vetélkedő is volt. Részt vehettünk egy Beugró-előadásban, békéscsabai szobrot alkottunk, filmjelenetekből találtuk ki a film címét, valamint képrészletekből találtuk ki, vajon városunk mely pontját ábrázolja az. Lehet, így egy kicsit nyersnek, unalmasnak tűnik, de ha ott vagy és melletted a csapat, hidd el, hajt téged valami. Valami megfoghatatlan, talán a közösség szelleme.

A következő SuLink előreláthatólag 2013 januárjában kerül megrendezésre, amikor átadják a Csabagyöngye Kulturális Központot (az új Ifiház, másképp Agóra). Az általunk (városi DÖK-ösök) jóval a megrendezés előtt kiragasztott plakátokról bőven értesülhettek majd.

Érdemes lesz ellátogatni!

 

A képeket a Békés Schooltourmix Online Ifjúsági Magazin bocsátotta rendelkezésünkre.

 

Szűcs Gábor 11. A

 


 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.