BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Két új geológus beszerzés

01Látogatás a Geochem Kft. kőzetfizikai laboratóriumában

A geológus technikus szakképzést támogató műszer- és eszközpark két új mérőberendezés beszerzésével gyarapodott: egy ultrapiknométer és egy viszkoziméter került megvásárlásra. Ennek kapcsán kétnapos látogatásra indultam a Geochem Kft. laboratóriumába, amely Pécs tőszomszédságában, Kővágószőlősön található. A cég kőzetfizikai mérések elvégzésére, valamint mérőberendezések forgalmazására, illetve fejlesztésére specializálódott, elsősorban a földtan egyes szakterületeinek igényeit szem előtt tartva.

A személyes találkozás és kapcsolatfelvétel nemcsak a céljainknak leginkább megfelelő mérőeszközök kiválasztását eredményezte, hanem egy hosszú távú kapcsolat alapjait is lerakta. A cég vezetője, Dr. Fedor Ferenc és kollégái értékes szakmai tanácsokkal segítik műszerparkunk fejlesztésére irányuló koncepciónk kialakítását, és diákjainkat is szívesen várják látogatóba.

Megállapodtunk abban, hogy következő terepgyakorlatunk során egyik programunk a laboratórium megtekintése lesz, ahol diákjaink megismerhetnek egy high-tech kutatólaboratóriumot, és betekintést nyerhetnek az iskolánkban tanult ismeretek ipari alkalmazásaiba.

 

03040506

Copyright © 2013. All Rights Reserved.