BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

TELC, Origo, Euro, BME, City és a többiek

01   Aki jártas a nyelvvizsgák világában biztosan tudja, hogy a címben szereplő szavak különböző típusú vizsgákat jelölnek. Ezeket a – és még néhány kevésbé ismert, de államilag elismert – vizsgákat Békéscsabán is le lehet tenni alap-, közép-, és felsőfokon. Felépítésük nagyjából azonos, de persze vannak azért lényeges különbségek is, amelyekkel érdemes tisztában lenni. Van, aki szereti a nyelvtani gyakorlatokat, viszont nem túl gazdag a szókincse a levélíráshoz. Sokan kedvelik a szövegértő feladatokat, de a társalgás nem mindenkinek az erőssége. A megfelelő vizsgatípus kiválasztása előtt érdemes tájékozódni: a www.nyak.hu honlapon minden fontos információt megtalálhattok a vizsgákkal kapcsolatban.

   Iskolánk nyelvi munkaközössége igyekszik a diákokat megismertetni a különböző lehetőségekkel. Tavaly az Euro, idén a City & Guilds ingyenes próbanyelvvizsgán vehettek részt az érdeklődők. A City & Guilds egy nemzetközileg elismert, egynyelvű nyelvvizsga, amely a gyakorlati, kommunikatív tudást hangsúlyozza angol nyelven.
Az írásbeli próbanyelvvizsga az „igazinak” megfelelő módon zajlott le és úgy is értékelték. Többen sikeresen szerepeltek és megszerezték (volna) a vizsgát:

Krajcsó Alíz 12. B
Lipcsei Attila 11. A
Patai Zsolt 12. B
Szatmári Péter 12. B
Széll Adrienn 12. B
Szűcs Gábor 11. A

   Ők - és a kevésbé sikeresek - bizonyára követik a jól bevált módszert: érettségi után a technikusi oklevél mellé megszerzik a nyelvvizsga-bizonyítványt is. Továbbra is sikeresen működik iskolánkban a nyelvi program: nagy óraszámban, ingyenes tanfolyamon lehet felkészülni az angol és német vizsgára, a megszerzett bizonyítványért pedig anyagi elismerés jár.

02030405060708091011121315161718

Copyright © 2013. All Rights Reserved.