BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Térinformatika verseny a GEO-n

1A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara a hagyományok szerint a 2012/2013. tanévben is meghirdette a térinformatikát oktató középfokú szakképző intézmények tanulói számára a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékversenyt. A verseny két fordulóból állt.

Az I. forduló a középiskolai válogató verseny volt, melynek lebonyolítása az írásbeli szakmai vizsga követelményrendszere szerint zajlott. Az értékelés során a legalább 60 %-os eredményt elérő tanulók jutottak tovább az országos döntőre.

Iskolánkból Wagner Márton Zsolt és Kerepeczki Balázs (2/14. D) teljesítették ezt a feltételt. A II. forduló - az országos döntő - az NymE Geoinformatikai Karán Székesfehérváron, a GISopen konferencia keretében 2013. március 13-án került megrendezésre. A verseny mellett számos előadás foglalkozott a földmérési törvény végrehajtásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókkal, a földügyi informatikai rendszerek helyzetével és jövőképével.

A döntő versenytevékenységeinek tartalma, értékelése és formája szintén megfelelt az írásbeli és interaktív szakmai vizsga előírásainak. Ezért a versenyzők kérésére a döntőn szerzett pontszámok 100%-ban beszámításra kerülhetnek a technikusi szakmai vizsga megfelelő moduljába.

A Vízműből Wagner Márton a 4. helyen, Kerepeczki Balázs pedig a középmezőnyben végzett. Ezúton is gratulálunk nekik.

 

 

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.