BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Operakaland

01   2013. május 10-ét sok vízműs diák izgatottan várta, ugyanis iskolánk tanulói meghívást kaptak a budapesti Erkel Színházba, hogy megnézzék, meghallgassák Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját.
   Reggel háromnegyed 7-kor gyülekeztünk a vasútállomáson. Mindenki próbált az alkalomhoz illően, elegánsan, csinosan felöltözni. A vonat 7 óra 10 perckor indult el a Keleti pályaudvar felé. A kísérőinkkel együtt - Rácz Ildikó, Bogdánné Gondi Melinda és Bereczki Katalin tanárnők - 63-an indultunk útnak. Az utazás hosszú volt, így mindenki örült, mikor megérkeztünk. Egy rövid, 15 perces séta után el is értük a színházat, ahol már vártak, majd mikor beértünk, a helyünkre kísértek minket. Mindnyájan első emeleti páholyban ültünk, ahonnan jól láthattuk a színpadot.

 11 órakor, mikor szinte az összes hely megtelt a különböző iskolákból érkező diákokkal, a függönyöket elhúzták, a zenekar elkezdett játszani, és végre elkezdődött az előadás, ami három felvonásból állt, közte negyedórás szünetekkel. Ekkor kimehettünk a büfébe vagy szétnézhettünk az épületben, megcsodálhattuk annak építészeti sajátosságait. Ez utóbbi vízműs diákként különösen érdekelt minket. Az előadás végén óriási tapssal díjaztuk a művészeket. A bejárat előtti gyors létszámellenőrzés és közös fotó után már indultunk is vissza, hiszen a vonatunk 3 óra 15 perckor indult. Így sajnos nem maradt idő városnézésre. A hazafele út gyorsabban telt, sokan alvással pihenték ki a korán kelést és az út fáradalmait.
   Szerintem bátran mondhatom, hogy mindenkinek tetszett az előadás és nem bánták meg, hogy eljöttek. Különösen azért, mert sokan közülünk most először láttak élőben operát. A következő operakaland valószínűleg ősszel lesz. Gyere velünk Te is!

020305

Copyright © 2013. All Rights Reserved.