BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Iskolamakett - a makett iskola

1Kiglics Márton, iskolánk 11. B osztályos tanulója a békéscsabai KIT makett klub tagja. A klub 30 állandó taggal rendelkezik, köztük egykor Tóth György vadászpilótát is jegyezték. Ő rengeteg élménybeszámolóval és tapasztalattal gazdagította az ifjonc repülőimádókat.

Marci is a repülőmakettezés rabjai közé tartozott. 2011-ben mégis úgy döntött, hogy eltér az addig megszokott iránytól, és egy új területen próbálja ki magát: elhatározta, hogy elkészíti iskolánk, a Vízmű 1:100-as méretarányos makettjét.

 

Marcinak a család nagyon sokat segített, hogy ez az álma megvalósulhasson. A hivatalos terveket az iskola biztosította, hogy teljesen valósághű makett születhessen. A Vízmű diákja 2012 januárjában kezdte el építeni az épületet. A makett alapját és falait hungarocellből készítette és glettel színezte. A tető anyaga vastag karton, a nyílászáróké nyomtatott papír. A tetődísz is papírból született, a színre festés utólag készült. A lábazati és tartófalakat díszítő elemeket is Marci ragasztotta és festette. A parkolóra néző erkély utólagos ragasztással került fel; majd legvégül a környezet megformálása következett.

300 munkaóra után a makett 2013 szeptemberében készült el. Marci a makettjével benevezett a „19. Országos Makett Kiállítás és Verseny”-re, ahol III. díjat és a Makettinfo különdíját nyerte el, amivel egy csehországi utazási is jár.

A díjkiosztón a makettet iskolánk megkapta ajándékba. Az iskola épületének kistestvérét Török Árpád igazgató úr vette át, és ígéretet tett a mestermunkának az intézmény aulájában történő elhelyezésére. Hamarosan mindnyájan megcsodálhatjuk ezt a remekművet.

Marci nagyon élvezte az iskola makettjén folytatott munkát, de elmondta, hogy ezután ismét visszatér a repülőkhöz. Gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk.

A témáról bővebben olvashattok a Vizes Lepedő később megjelenő számában

 

 

Powered by RS Web Solutions

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.