BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Nyílt nap diákszemmel

01A Vásárhelyi Pál Szakközépiskola mindig nagy szeretettel várja a nyolcadik osztályosokat a nyílt napokra. Ebben az évben már volt, és még lesz is lehetőségük az érdeklődőknek, hogy bepillanthassanak az iskola falai között folyó munkába. Ilyenkor meggyőződhetnek saját szemükkel is arról, hogy milyen gazdag eszköz- és műszerkészlet áll az itt tanulók rendelkezésére. A nyílt napokon nemcsak az órákat tartó tanároknak, hanem a vendégeket kísérő diákoknak is nagy szerep jut. Milyen a nyílt nap diákszemmel? Erről kérdeztük az érettségi előtt álló Csizmadia Szonját.

Miért fontos számodra, hogy az iskolát népszerűsítő programokon részt vegyél? Mi a feladatod a nyílt napon?

Fontosnak érzem az iskola marketingmunkájában való részvételt, hiszen a Vízmű egy jó iskola, és az nem elég, ha ezt csak mi tudjuk. Én nagyon szeretek ide járni, és azért veszek részt sok programon, hogy ezt a véleményemet minél több emberrel megoszthassam. Úgy gondolom, hogy azok a szülők, illetve leendő középiskolások, akik eleve a műszaki pálya felé kacsingatnak, elsők közé helyezik a Vízműt. Vannak azonban olyanok is, akik bizonytalanok, inkább a gimnáziumok neveivel vannak tisztában, pedig nem kizárt, hogyha eljönnének a nyílt napra, egyértelművé válna számukra, hogy itt a helyük! Kiskorom óta szeretek mindenféle programon részt venni, ami kívülről kissé túlzónak hathat, de én ezt szeretem. Megnyílnak így előttem olyan kapuk is, amik egyébként nem. Például, hogy fórumokon képviselhetem a Vízműt, szerepelhetek az iskola honlapján, vagy hozzájárulhatok az iskolánk népszerűsítéséhez. A nyílt napokon az én feladatom általában, hogy egy, az érdeklődőkből alakult csoportot körbevezessem iskolánkban, válaszoljak az érdeklődők esetleges kérdéseire, megosszam velük tapasztalataimat az iskoláról.

Mit élvezel a legjobban a feladatok közül?

A legjobban azt élvezem, hogy kicsit betekintést nyerhetek a "jövőbe", úgy értem ezt, hogy megismerkedhetek néhány olyan, jelenleg nyolcadikos diákkal, akik közül a jövő vízműs öregdiákjai kerülnek majd ki.

Miért mész szívesen pályaválasztási vásárra? Hol jártál már eddig?

Azért, mert azokon is lehetőségem van bemutatni részletesebben az érdeklődőknek a Vízmű életét, másrészt sokat tanulhatok, gyakorolhatok, hiszen idén és tavaly is az ArchiCAD tervezőprogramot mutattam be a kíváncsiskodóknak. A helyi rendezvényen túl jártam már Szolnokon és Kecskeméten is.

Mik a leggyakoribb kérdések?

Sokan kérdezik, hogy közelebbről milyen szakok is  indulnak az iskolában, ezen szakok mit is takarnak pontosan. Fel szokott merülni a kollégium kérdésköre is, hiszen sokan távolabbi településekről választják iskolánkat.

Mivel bíztatod a nyolcadikosokat?

Természetesen azzal, hogy akármilyen nehéz is manapság az élet, ha a Vízműt választják, akkor olyan tudásra tesznek szert, melynek birtokában továbbtanulhatnak, vagy akár el is helyezkedhetnek egy-egy jó munkahelyen. Innen is üzenem nekik: szeretettel várjuk őket a következő nyílt napunkra.

 

020304

050607

Copyright © 2013. All Rights Reserved.