BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ami a Vizes Lepedőből kimaradt

4Az iskolaújság utolsó számában a nyáron külföldön szereplő diákjainkról írtam. Hajdu Imre (10. E) a Mezőberényi Ifjúsági Fúvószenekar tagjaként Németországban lépett fel. Hosszú út vezetett odáig, és most nem csak a megtett kilométerekre gondolok...

Imre zenei pályafutása az általános iskolában akkor kezdődött, amikor a zeneiskola tanárai bemutatták a kisdiákoknak a különböző hangszereket, és neki nagyon megtetszett a trombita hangja. Természetesen elkezdte a zeneiskolát, ahol már 8 éve tanul. A 7 éves alapképzés után most a 4 éves továbbképző első osztályába jár. A Fúvószenekarnak 4 éve tagja, ami lehetőséget ad a kisebb-nagyobb rendezvényeken való csoportos fellépésekre. Ezek bevételéből fedezi a fúvószenekar a külföldi utakat. Imre nagyon szereti az egyéni szerepléseket is, a zeneiskola diákjai nagysikerű bemutatkozó koncerteket szoktak adni Mezőberény lakosságának. Három évente van lehetőség szólóversenyen indulni, az utolsó alkalommal különdíjjal ismerték el tehetségét. Imre lelkesen, örömmel hódol ennek a szép „hobbinak", s szülei is támogatják a zenei tanulmányait. Látva, hogy a zenélés már komoly elhivatottság, meglepték egy saját hangszerrel is.

A Vízmű diákjaként először tavaly az adventi koncerten szerepelt, majd a nőnapi műsorban játszott a tantestületnek. Reméljük, lesz még alkalmunk hallani játékát. A legfontosabb persze most a tanulás, leérettségizni és megszerezni a vízügyi technikusi oklevelet. Imre a jövőben a szakmájában szeretne majd elhelyezkedni, és természetesen a zenélést is folytatni fogja.

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.